παρακαλώ περιμένετε...
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
Αστρολογικές Σημειώσεις - Μάθημα 3ο: Η Σελήνη στα ζώδια (Κριός έως Παρθένος)

Κάθε Τρίτη η Σοφία του Stardome*, μοιράζεται μαζί σου τις σημειώσεις της για κάθε πλανητική θέση. Οι σημαντικότερες ερμηνείες που πρέπει να θυμάσαι αν ξεκινάς τώρα το ταξίδι σου στην αστρολογική γνώση και ένας πολύτιμος οδηγός κατευθύνσεων όταν θες να ανατρέξεις. Αυτή την εβδομάδα σειρά έχει η Σελήνη - ένας παράγοντας της προσωπικότητας εξίσου σημαντικός με τον Ήλιο καθώς μιλά για τις αντιδράσεις και το συναισθηματικό μας κόσμο.

Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η Σελήνη, είναι ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο του γενέθλιου χάρτη μαζί με το ζώδιο του Ήλιου, το οποίο εξετάζουμε για να έχουμε μια πρώτη εικόνα για κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ατόμου.

Η Σελήνη:

- Έχει άμεση σχέση με τα βαθύτερα συναισθήματα, τα ένστικτα και τις συνήθειες μας. Με όλα εκείνα τα στοιχεία της προσωπικότητας που λειτουργούν ενστικτωδώς και συχνά έρχονται σε σύγκρουση με το συνειδητό έλεγχο και τη λογική μας.

- Συνδέεται με τη δεκτική μας φύση και τις ασυνείδητες τάσεις μας που δεν έρχονται σε επαφή με τη λογική σκέψη και μπορούν να μας κυριέψουν ή να μας κάνουν να εξαρτώμαστε από αυτές.

 

Το ζώδιο της Σελήνης μας περιγράφει:

- ποιός τρόπος ενστικτώδης αντίδρασης μας είναι οικείος και τι είδους ανταπόκριση προκύπτει όταν σχετιζόμαστε.

- Μας δείχνει επίσης με ποιό τρόπο εκλαμβάνουμε το συναίσθημα και πως ακριβώς εκφράζουμε την προστατευτική και στοργική μας πλευρά προς τους άλλους.

- Επίσης, συμβολίζει τι είναι αυτά που έχουμε ανάγκη για να τραφούμε συναισθηματικά και να νιώθουμε ασφάλεια.

Ακολουθούν σύντομες και περιεκτικές οδηγίες για την ερμηνεία της Σελήνης στα ζώδια από Κριό έως Παρθένο.

 

Σελήνη στον Κριό

 

moon aries.png

- Οι ενστικτώδεις αντιδράσεις ενός ατόμου με Σελήνη στον Κριό είναι συνήθως επιθετικές και άμεσες. Όλα τα συναισθήματα εκφράζονται με αμεσότητα και ένταση: δεν υπάρχει απλή χαρά - κάθε χαρά είναι εκστατική. Δεν υπάρχει απλή θλίψη - κάθε θλίψη είναι δραματική.

- Είναι από τους ανθρώπους που συχνά θα τολμήσουν και θα εμπλακούν σε συναισθηματικές καταστάσεις και σχέσεις με θάρρος και ορμή.

- Δεν είναι από τους εκείνους που θα σκεφτούν καλά πριν μιλήσουν ή δράσουν, ούτε χαρακτηρίζονται από διπλωματία και ευγενικούς τρόπους στις περισσότερες περιστάσεις.

- Ο αυθορμητισμός ενός ατόμου με Σελήνη στον Κριό είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του, σε σημείο που ορισμένες φορές μπορεί κάποιοι να τον βρίσκουν εριστικό ή αγενή.

- Οι ενστικτώδεις αντιδράσεις του παραμένουν αυτούσιες και δε φιλτράρονται από ώριμη ή λογική σκέψη, αλλά έχουν έντονα τα στοιχεία της απλότητας και της ειλικρίνειας.

- Το άτομο με Σελήνη στον Κριό έχει ανάγκη από δράση, προκλήσεις και νέες εμπειρίες. Έχει επίσης την ανάγκη να ηγείται και να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι να ακολουθεί συμβουλές ή προτροπές άλλων. Συχνά οι ανάγκες αυτές, επειδή συνοδεύονται με έντονες ψυχολογικές διακυμάνσεις, δίνουν τύπους ανθρώπων που είναι ευέξαπτοι και με έντονη νευρικότητα.

- Το να πορεύεται μόνος του χωρίς να εξαρτάται από κανέναν και να πρωτοστατεί, του δίνει αυτοπεποίθηση και με αυτόν τον τρόπο νιώθει συναισθηματικά ασφαλής.

 

Σελήνη στον Ταύρο (σε έξαρση)

 

moon taurus.png

- Ένα άτομο με Σελήνη στον Ταύρο αντιδρά συνήθως με ηρεμία και ρεαλισμό απέναντι στις καταστάσεις. Μερικές φορές δίνει την εντύπωση εξωτερικά ότι τίποτα δεν το αγγίζει ακριβώς γιατί η διατήρηση της ψυχραιμίας του είναι κομβική για το χαρακτήρα του.

- Ακόμα και αν υπάρχει η ανάγκη για δράση, δεν θα βιαστεί, ούτε θα σπεύσει να προβεί σε κάποια κίνηση χωρίς να έχει αξιολογήσει τις καταστάσεις.

- Ο αυθορμητισμός δε χαρακτηρίζει πολύ έντονα το άτομο με αυτή τη Σελήνη, και αυτό γιατί νιώθει περισσότερη ασφάλεια όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής και στασιμότητας και όχι δράσης.

- Αυτός είναι και ο λόγος που οι αλλαγές φέρνουν συχνά αναστάτωση και αναταραχή και διαλύουν την καθημερινή, προβλέψιμη ρουτίνα που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

- Ένα άτομο με Σελήνη στον Ταύρο χρειάζεται απλότητα τόσο στις σχέσεις του, όσο και στη ζωή γενικότερα. Είναι πιθανό να του αρκεί να βρίσκεται σε επαφή με τη φύση και να απολαμβάνει τα αγαθά και τις εμπειρίες που βιώνει πάντα με όλες τις αισθήσεις του σώματος του.

- Η συναισθηματική ασφάλεια ταυτίζεται με την υλική ασφάλεια και αυτό σημαίνει πως το να είναι εξασφαλισμένη σε υλικό επίπεδο είναι συνήθως απαραίτητη προυπόθεση για να νιώθει καλά ανεξάρτητα από τη θέση του Ήλιου του ή/και άλλων πλανητών.

- Στις σχέσεις του φέρεται με προστατευτικότητα, αφοσίωση και καλούς τρόπους, όμως πολλές φορές δε λείπει το αίσθημα της κτητικότητας για το σύντροφό του.

 

Σελήνη στους Διδύμους

 

moon in gemini.png

- Ένα άτομο με Σελήνη στους Διδύμους αντιδρά συνήθως γρήγορα, με εκπληκτική οξυδέρκεια και μεγάλη περιέργεια για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω του.

- Ανταποκρίνεται συνήθως με ευκολία στις αλλαγές και μπορεί να προσαρμόζεται σε διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα με άνεση. Αυτή είναι μια χαρακτηριστική θέσεις για ανθρώπους που μπορούν να αναμιχθούν σε οποιαδήποτε παρέα και να βρουν κοινά με οποιονδήποτε χαρακτήρα.

- Αυτό που του δίνει την αίσθηση ασφάλειας είναι να μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανταποκρίνεται στα διάφορα ερεθίσματα που λαμβάνει από το περιβάλλον του, αλλά και να ασχολείται με πολλά διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα.

- Ενδεχομένως να έχει ανάγκη τις αδιάκοπες μετακινήσεις, τις αλλαγές και την ανθρώπινη επικοινωνία.

- Ένα άτομο με Σελήνη στους Διδύμους δε μπορεί να περιοριστεί και ενδεχομένως να χρειάζεται ανανέωση ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Συναίσθημα σημαίνει ελευθερία και κίνηση.

- Υπάρχει μια ανάγκη να εκλογικεύει και να εκφράζει σε λεκτικό επίπεδο τα συναισθήματα που νιώθει, αφού διαφορετικά του είναι δύσκολα να έρθει σε επαφή με αυτά και να τα κατανοήσει.

- Ωστόσο, η σπατάλη ενέργειας σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις και η ευμεταβλητότητα που μπορεί να τον χαρακτηρίζει, είναι κάτι που μπορεί να σαμποτάρει τις σχέσεις του με τους άλλους και να του στερήσει τελικά το αίσθημα της συναισθηματικής του ασφάλειας.

 

Σελήνη στον Καρκίνο (σε θέση κυβέρνησης)

 

moon cancer.png

- Οι ενστικτώδεις αντιδράσεις ενός ατόμου με Σελήνη στον Καρκίνο χαρακτηρίζονται συνήθως από ευαισθησία και προστατευτική στάση απέναντι σε όποιον/α και ό, τι θεωρεί οικείο.

- Ένα μεγάλο κομμάτι της φύσης του είναι δεκτική και παθητική και έχει την ανάγκη να προστατεύει και να φροντίζει τους ανθρώπους που τους δένουν ισχυροί συναισθηματικοί δεσμοί. Οι συναισθηματικές ανάγκες ωστόσο, ενός ατόμου με Σελήνη στον Καρκίνο, είναι πολλές φορές τόσο μεγάλες που δεν καλύπτονται εύκολα από τους άλλους.

- Είναι συχνά εξαιρετικά ευαίσθητο ως προς τις διαθέσεις και τις αντιδράσεις των γύρω του, πράγμα που την καθιστά το καταλληλότερο άτομο για συμπαράσταση και (συναισθηματική) υποστήριξη.

- Η διαίσθηση του είναι εξαιρετικά μεγάλη και πολλές φορές νιώθει τα συναισθήματα και τις καταστάσεις των γύρω του χωρίς να χρειαστεί καν να του μιλήσουν για αυτά.

- Οι διαθέσεις ενός ατόμου με Σελήνη στον Καρκίνο μεταβάλλονται και περνάνε από πολλές διακυμάνσεις και φάσεις κάθε τόσο, περισσότερο από κάθε άλλη θέση της Σελήνης, σε σημείο που, πολλές φορές, γίνεται έρμαιο τους.

- Η συναισθηματική του ασφάλεια επηρεάζεται από τις μνήμες του, οι οποίες θεωρούνται πολύτιμες και συχνά έχουν αντίκτυπο στα συναισθήματα και τις αντιδράσεις του ακόμα και σε τωρινές καταστάσεις. Με απλά λόγια: δεν ξεχνά ποτέ...

 

Σελήνη στο Λέοντα

 

1moon leo.png

- Ένα άτομο με Σελήνη στο Λέοντα στην καλύτερη περίπτωση συνηθίζει να αντιδρά με θέρμη, γενναιοδωρία και δυναμισμό απέναντι στις καταστάσεις. Όμως εξίσου συχνά αντιδρά με ελιτίστικη αδιαφορία και πόμπωδη αντιδραστικότητα, ειδικά όταν βιώνει αλλαγές που δεν το ευχαριστούν.

- Η συναισθηματική του ασφάλεια είναι στενά συνδεδεμένη με το αίσθημα υπερηφάνειας και αυτοπεποίθησης. Εάν δεν αισθάνεται σίγουρος για τον εαυτό του, αυτό θα έχει πολλές φορές εμφανή αρνητικό αντίκτυπο στον ψυχισμό του και τις σχέσεις του με τους άλλους όπου συχνά θα αποζητά την επιβεβαίωση.

- Ένα άτομο με Σελήνη στο Λέοντα έχει ανάγκη το δράμα και συνηθίζει να δημιουργεί ο ίδιος δραματικές και έντονες καταστάσεις δίνοντας την εντύπωση ότι πρωταγωνιστεί σε κάποιο ρόλο.

- Έχει συνήθως μεγάλη ανάγκη την αποδοχή και την υποστήριξη των άλλων σαν ένα μικρό παιδί που αναζητά την αποδοχή και το χειροκρότημα του γονιού του.

- Η καλοπέραση και η δημιουργική έκφραση είναι αναγκαία για ένα άτομο με Σελήνη στο Λέοντα. Τις περισσότερες φορές δείχνει μεγάλο ενθουσιασμό και δίνει το προσωπικό του στυλ σε οτιδήποτε κάνει.

- Στις διαπροσωπικές σχέσεις παρουσιάζεται συχνά υποστηρικτικός και εξωστρεφής , και εκφράζει τα συναισθήματα του με ένταση και υπερβολή. Αυτού του είδους την ένταση και υπερβολή αναζητά και από τους άλλους.

- Ταυτόχρονα, έχει ανάγκη να έχει αυτός τον έλεγχο στις σχέσεις του και να ασκεί εξουσία, με αποτέλεσμα ορισμένες φορές να γίνεται κάπως αυταρχικός.

 

Σελήνη στην Παρθένο

 

moon virgo.png

- Ένα άτομο με Σελήνη στην Παρθένο αντιδρά συνήθως ενστικτωδώς με τρόπο αναλυτικό και πρακτικό απέναντι στα ερεθίσματα. Άλλωστε χρειάζεται γύρω του (στο περιβάλλον του, στις σχέσεις του, στη σχέση με το σώμα του) να υπάρχει τάξη και οργάνωση προκειμένου να αισθάνεται ασφαλής.

- Η ανάγκη του για τελειότητα τον προτρέπει να σκέφτεται πολύ πριν δράσει σπασμωδικά ή αυθόρμητα και να πρέπει να εξευγενίζει κάθε του έκφραση.

- Ένα άτομο με Σελήνη στην Παρθένο αισθάνεται πολλές φορές άγχος και ανασφάλεια όταν έχει αφήσει θέματα να εκκρεμούν, δεν έχει τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του ή δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα να ακολουθεί στην καθημερινότητα του. Μερικά φορές ο φόβος των εκκρεμοτήτων μπορεί να οδηγήσει σε εμμονές και επιβάρυνση του νευρικού συστήματος.

- Υπάρχει συνήθως σε αυτό το άτομο μεγάλη ανάγκη να βοηθάει και να εξυπηρετεί τους άλλους με τρόπους πάντα ρεαλιστικούς και πρακτικούς.

- Αισθάνεται ασφάλεια όταν είναι είναι χρήσιμος και είναι σε θέση να αναλύει, να βάζει σε τάξη το χάος και να βελτιώνει όσο περισσότερο μπορεί τις καταστάσεις γύρω του.

- Ωστόσο, τα ανθρώπινα συναισθήματα δεν υπόκεινται σε βελτιώσεις και αυτό είναι κάτι που θα τον κάνει ίσως να απογοητεύεται από την πραγματικότητα ή να διστάζει να ανταποκρίνεται με μεγάλη άνεση μέσα στις διαπροσωπικές του σχέσεις.

 

(Την επόμενη Τρίτη το 2ο μέρος με τις θέσεις της Σελήνης από Ζυγό μέχρι Ιχθύες)

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 232 μέλη.

γιορτάζουν οι: Άρτεμις, Γεράσιμος

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...