παρακαλώ περιμένετε...
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
Ο Ερμής στα Ζώδια (Κριός έως Παρθένο)

Κάθε Τρίτη η Σοφία του Stardome*, μοιράζεται μαζί σου τις σημειώσεις της για κάθε πλανητική θέση. Οι σημαντικότερες ερμηνείες που πρέπει να θυμάσαι αν ξεκινάς τώρα το ταξίδι σου στην αστρολογική γνώση και ένας πολύτιμος οδηγός κατευθύνσεων όταν θες να ανατρέξεις. Αυτή την εβδομάδα σειρά παίρνει ο Ερμής που είναι ο πρώτος από τους προσωπικούς πλανήτες που αποτελούν θεμέλιες μονάδες της προσωπικότητας. Μέσα από το ζώδιο του Ερμή θα συναντήσουμε κυρίως το τρόπο αντίληψης του ατόμου, σε ποια ερεθίσματα δίνει σημασία και με ποιο τρόπο επιθυμεί να επικοινωνεί με το περιβάλλον του υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Ο Ερμής είναι ο πλανήτης που βρίσκεται στη κοντινότερη απόσταση από τον Ήλιο και δεν απομακρύνεται ποτέ παραπάνω από 28 μοίρες από αυτόν. Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στο γενέθλιο χάρτη μας θα βρίσκεται είτε στο ίδιο ζώδιο με τον Ήλιο, είτε στο προηγούμενο, είτε στο επόμενο.

Οι αστρολογικές λειτουργίες (συμβολισμοί) του Ερμή με λίγα λόγια είναι οι εξής:

- διαμορφώνει την προσωπική μας πραγματικότητα μέσα από τη λήψη ερεθισμάτων

- συνδέεται με την αντίληψη, τη λογική σκέψη και τα δεδομένα.

- μας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνουμε και ανταποκρινόμαστε στα ερεθίσματα γύρω μας,

- μας δείχνει πως αφομοιώνουμε τη γνώση και πως ερμηνεύουμε και επεξεργαζόμαστε τις εμπειρίες που βιώνουμε.

- μας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο εξισορροπούμε αντικρουόμενες καταστάσεις

 

Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Ερμής μας περιγράφει:

- το είδος του επικοινωνιακού μας προφίλ

- τις δυνατότητες ή αδυναμίες του τρόπου σκέψης μας.

- σε τι είδους εμπειρίες, δεδομένα και σκέψεις εστιάζω

- τι αντίληψη έχω για τον κόσμο

 

Ακολουθούν οι σημαντικότερες πληροφορίες που πρέπει να θυμόμαστε όταν προσεγγίζουμε τη γενέθλια θέση του Ερμή στα ζώδια από Κριό έως και Παρθένο.

 

Ερμής στον Κριό

Mercury Aries.png

- Η επικοινωνία για ένα άτομο με Ερμή στον Κριό επιτυγχάνεται συχνά με τρόπο άμεσο, δυναμικό και ειλικρινή.

- Ο τρόπος που συνήθως επιθυμεί να εκφράζεται είναι μεν απλός, αλλά γεμάτος ενεργητικότητα και αυθορμητισμό. Διακρίνεις συνήθως από τον τρόπο ομιλίας του ότι υπάρχει μέσα του μια έντονη ανάγκη για δράση.

- Το άτομο με Ερμή στον Κριό μπορεί να μάθει γρήγορα, εμφανίζεται συχνά ετοιμόλογος και έχει την ικανότητα να ξεχωρίζει τις ανούσιες λεπτομέριες ενός θέματος από την πραγματική του ουσία.

- Αντιμετωπίζει την καινούργια γνώση με ενθουσιασμό και ασχολείται δίνοντας μεγάλο μέρος την ενέργειας του στη μάθηση, εκτός αν αρχίσει να βαριέται και χάσει το ενδιαφέρον του.

- Έχει συνήθως το θάρρος της γνώμης του και θέλει συνεχώς να βιώνει καινούργιες και συναρπαστικές εμπειρίες μέσα από τις οποίες θα μαθαίνει καινούργια πράγματα.  

- Οι ιδέες ενός ατόμου με Ερμή στον Κριό παρουσιάζονται ως πρωτοποριακές και τολμηρές πολλές φορές για τους άλλους.

- Δεν αποκλείεται ο επιθετικός και απότομος τρόπος έκφρασης του, να κάνει τους άλλους να δυσανασχετούν μαζί του και να προσβάλλονται από το καυστικό του χιούμορ.

 

Ερμής στον Ταύρο

Mercury taurus.png

- Ένα άτομο με Ερμή στον Ταύρο διαθέτει ένα τρόπο επικοινωνίας συνήθως αργό, μεθοδικό και γι' αυτό το λόγο πρακτικό.

- Θέλει να αισθάνεται σίγουρος για κάθε φράση του πριν την εκφράσει και από τη στιγμή που θα έχει σχηματισμένη μία άποψη, δύσκολα θα αλλάξει γνώμη εάν δεν υπάρχουν πολύ ισχυρά επιχειρήματα για το αντίθετο.

- Θα πρέπει συνήθως να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να διευρύνει τους ορίζοντες του και έχει την τάση να απορρίπτει ιδέες που μοιάζουν πιο τολμηρές ή ριψοκίνδυνες.

- Οι δικές του σκέψεις και ιδέες του είναι ρεαλιστικές και προσγειωμένες και προσπαθεί συχνά να τις κάνει πράξη και όχι απλά να παραμένουν στο μυαλό του.

- Τις καινούργιες γνώσεις τις αφομοιώνει με αργό και μεθοδικό ρυθμό και θα πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο στη διαδικασία της μάθησης.

- Ο λόγος του είναι συχνά ήπιος και ελκυστικός, όμως δεν αποκλείεται να διστάζει να εκφράζεται αυθόρμητα και ελεύθερα με αποτέλεσμα να περιορίζεται ορισμένες φορές η ουσιαστική επικοινωνία με τους άλλους.

 

Ερμής στους Διδύμους (σε θέση κυβερνήτη)

mercury Gemini.png

- Ένα άτομο με Ερμή στους Διδύμους επικοινωνεί και εκφράζεται με έναν τρόπο που χαρακτηρίζεται στη καλύτερη περίπτωση από ευφυΐα και ταχύτητα και στη χειρότερη από αδυναμία συγκέντρωσης και συγκρότησης των σκέψεων του.

- Έχει μεγάλη διανοητική ενέργεια και σε πολλές περιπτώσεις απαντάται σε χάρτες ατόμων που επιθυμούν να εκφράζουν αυτά που σκέφτονται, είτε μέσω του γραπτού, είτε μέσω του προφορικού λόγου. Γι' αυτό συνήθως είναι από τα άτομα που αδυνατούν να κρατάνε τις σκέψεις για τον εαυτό τους.

- Η αναζήτηση για καινούργιες πληροφορίες και ερεθίσματα δεν σταματά  όπου και αν βρεθεί. Είναι ο Ερμής του ατόμου που θέλει να διαβάζει, να ταξιδεύει, να συλλέγει καινούργιες και διαφορετικές πληροφορίες αδιάκοπα ακόμα και αν δεν τον ενδιαφέρουν άμεσα.

- Χαρακτηρίζεται από μεγάλη περιέργεια και επιδιώκει να συναναστρέφεται με κόσμο, έτσι ώστε να ακούει πολλές και διαφορετικές απόψεις. Επιπλέον, οι συζητήσεις είναι ένας τρόπος για να παίρνει απαντήσεις για τις ατελείωτες απορίες του.

- Θέλει μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον ενός Ερμή στους Διδύμους. Είναι από εκείνους που βαριούνται εύκολα και δε στέκονται σε ένα θέμα συζήτησης για πολύ ώρα, αλλά περνάνε από το ένα θέμα στο άλλο. Αυτό συμβαίνει γιατί προτιμά να μην εμβαθύνει συστηματικά στις σκέψεις και στις κουβέντες που κάνει. Πολλοί θα τον κατηγορήσουν πως προσεγγίζει τα πράγματα κάπως πιο επιφανειακά. Στην πραγματικότητα όμως η περιέργεια του υπερβαίνει σε ισχύ την υπομονή του.

 

Ερμής στον Καρκίνο

mercury Cancer.png

- Αν μπορούσε να το επιλέξει, ένα άτομο με Ερμή στο ζώδιο του Καρκίνου θα επικοινωνούσε περισσότερο με το ένστικτο και τα συναισθήματα, και λιγότερο λεκτικά.

- Αυτή η θέση συχνά δίνει άτομα που ο λόγος τους χρωματίζεται από τα συναισθήματα τους και τις ευαισθησίες τους και όχι τόσο από τη λογική και τον ορθολογισμό.

- Έχει την τάση να προστατεύει τις σκέψεις και τις ιδέες του με αποτέλεσμα να αποφεύγει να εκφράζει αυτά που σκέφτεται εάν δεν αισθάνεται απόλυτη ασφάλεια.

- Η μάθηση έρχεται μέσα από τις εμπειρίες με συναισθηματικό περιεχόμενο και όχι μέσα από ψυχρές πληροφορίες και δεδομένα.

- Χαρακτηρίζεται συνήθως από καλή μνήμη και ό, τι λαμβάνει μπορεί μένει για πολύ καιρό χαραγμένο στο μυαλό του.

- Δε διακρίνεται από αντικειμενικότητα καθότι σαν ζώδιο του νερού έχει την τάση να βλέπει και να κρίνει τα πράγματα μέσα από ένα πολύ προσωπικό και υποκειμενικό πρίσμα.

- Πολλές φορές, οι φοβίες και οι υποσυνείδητες ανασφάλειες μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά την κρίση του, και δε μπορεί να διακρίνει ξεκάθαρα την πραγματικότητα.

 

Ερμής στο Λέοντα

mercury leo.png

- Ένα άτομο με Ερμή στο Λέοντα συνήθως εκφράζεται και επικοινωνεί με μια δόση δράματος ή/και μεγαλοπρέπειας.

- Θα πρέπει να αναμένουμε από κάποιον μ' αυτή τη θέση να έχει ιδέες του είναι πολλές φορές μεγαλεπήβολες και να προσπαθεί να τις μεταδώσει με τρόπο επιβλητικό.

- Αυτή η θέση δίνει άτομα που έχουν ισχυρή πειθώ και θεωρούν ότι η άποψη του είναι η πιο σωστή, χωρίς όμως να έχουν αναζητήσει σε βάθος επιχειρήματα ή να στηρίζονται σε δεδομένα.  Έτσι, είναι πολύ πιθανό να αλλάζει δύσκολα γνώμη και να μην παραδέχεται εύκολα ότι έχει κάνει λάθος.

- Ο λόγος ενός ατόμου μ' αυτό τον Ερμή είναι δημιουργικός (σε ότι αφορά το γραπτό σκέλος του λόγου) και σίγουρος (στο προφορικό)  και είναι συνήθως τόσο μεγάλη η αυτοπεποίθηση του που δε μπορεί να καταπιέσει την αυτοέκφραση του.

- Οι απόψεις και οι ιδέες του είναι αυτές για τις οποίες περιμένει να λάβει αναγνώριση.

- Προκειμένου να μάθει κάτι καινούργιο, θα πρέπει να έχει δημιουργική εμπλοκή σε αυτό και δεν αρκούν οι λογικές διασυνδέσεις του μυαλού του.

- Ένα άτομο με Ερμή στο Λέοντα είναι πολύ υποκειμενικό για να σκέφτεται με τη λογική, αφού το Εγώ του και οι παγιωμένες του απόψεις έρχονται συχνά σε πρώτη μοίρα και περιορίζουν την ξεκάθαρη αντίληψη του.

 

Ερμής στην Παρθένο (θέση κυβερνήτη)

mercury virgo.png

- Ένα άτομο με Ερμή στην Παρθένο επικοινωνεί χρησιμοποιώντας πάνω από όλα τη λογική και την κριτική σκέψη. 

- Έχει συνήθως μεγάλη παρατηρητικότητα και θέλει να είναι πολύ συγκεκριμένος σε αυτά που εκφράζει αλλά και λαμβάνει από το περιβάλλον του.

- Έχει την τάση να συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες και απόψεις αλλά κάνει διακρίσεις και εξετάζει πολύ προσεκτικά το κάθετι. Διαχωρίζει οτιδήποτε θεωρεί άχρηστο ή ανούσιο και ταξινομεί τα δεδομένα με λογικά κριτήρια. Αυτή η διαδικασία τον βοηθάει πολύ στη μάθηση και την αφομοίωση των γνώσεων.

- Έχει την τάση να εκφράζεται επιδεικνύοντας τις αναλυτικές του ικανότητες και βασίζεται πάντα σε δεδομένα και ρεαλιστικές βάσεις.

- Οι ιδέες του χαρακτηρίζονται συχνά από πρακτικότητα και θέλει με αυτές να βοηθάει τους άλλους και να είναι χρήσιμος.

- Πολλές φορές μπορεί να γίνει υπεραναλυτικός, αρνητικός στις σκέψεις του ή επικριτικός με τους γύρω του.

- Η υπερβολική έμφαση που δίνει στις λεπτομέριες μπορεί να εμποδίσει την αντίληψη της «μεγάλης εικόνας» με αποτέλεσμα να χάνει κάποιες φορές την πραγματική ουσία του θέματος.

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 257 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...