παρακαλώ περιμένετε...
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
Ο Ερμής στα Ζώδια (Ζυγός έως Ιχθύες)

Κάθε Τρίτη η Σοφία του Stardome*, μοιράζεται μαζί σου τις σημειώσεις της για κάθε πλανητική θέση. Οι σημαντικότερες ερμηνείες που πρέπει να θυμάσαι αν ξεκινάς τώρα το ταξίδι σου στην αστρολογική γνώση και ένας πολύτιμος οδηγός κατευθύνσεων όταν θες να ανατρέξεις. Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνεται η περιγραφή των θέσεων του Ερμή στα ζώδια.

Ο Ερμής είναι ο πλανήτης που βρίσκεται στη κοντινότερη απόσταση από τον Ήλιο και δεν απομακρύνεται ποτέ παραπάνω από 28 μοίρες από αυτόν. Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στο γενέθλιο χάρτη μας θα βρίσκεται είτε στο ίδιο ζώδιο με τον Ήλιο, είτε στο προηγούμενο, είτε στο επόμενο.

Οι αστρολογικές λειτουργίες (συμβολισμοί) του Ερμή με λίγα λόγια είναι οι εξής:

- διαμορφώνει την προσωπική μας πραγματικότητα μέσα από τη λήψη ερεθισμάτων

- συνδέεται με την αντίληψη, τη λογική σκέψη και τα δεδομένα.

- μας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνουμε και ανταποκρινόμαστε στα ερεθίσματα γύρω μας,

- μας δείχνει πως αφομοιώνουμε τη γνώση και πως ερμηνεύουμε και επεξεργαζόμαστε τις εμπειρίες που βιώνουμε.

- μας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο εξισορροπούμε αντικρουόμενες καταστάσεις

 

Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Ερμής μας περιγράφει:

- το είδος του επικοινωνιακού μας προφίλ

- τις δυνατότητες ή αδυναμίες του τρόπου σκέψης μας.

- σε τι είδους εμπειρίες, δεδομένα και σκέψεις εστιάζω

- τι αντίληψη έχω για τον κόσμο

 

Ακολουθούν οι σημαντικότερες πληροφορίες που πρέπει να θυμόμαστε όταν προσεγγίζουμε τη γενέθλια θέση του Ερμή στα ζώδια από Ζυγό έως και Ιχθύες.

 

Ερμής στο Ζυγό

 

mercury libra.png

- Ο τρόπος που εκφράζεται και επικοινωνεί ένα άτομο με Ερμή στο Ζυγό, είναι συνήθως διπλωματικός, κομψός και έξυπνος.

- Όταν το άτομο αυτό αποφασίσει να εκφράσει τις απόψεις και τις ιδέες του, θα το κάνει με όση περισσότερη αντικειμενικότητα μπορεί, προσπαθώντας να ζυγίσει όλα τα δεδομένα γύρω από το θέμα, και να μην αδικήσει καμία πλευρά.

- Ένα άτομο με Ερμή στο Ζυγό, έχει την τάση να επικοινωνεί με τους άλλους με έναν τρόπο αμερόληπτο και διατηρώντας συνήθως την ευγένεια, τους λεπτούς τρόπους και το τακτ στις συζητήσεις του. Από την άλλη πλευρά μη σε παρασύρει η αμερόληπτη αίσθηση που αφήνουν τα λόγια του, ξέρει πολύ καλά τι θέλει και πώς να το εκμαιεύσει από εσένα.

- Η έκφραση του στο γραπτό αλλά και στον προφορικό λόγο, διακρίνεται από μια καλλιτεχνική και καλαίσθητη αίσθηση.

- Μέσα από τις διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις του, αναζητά ισορροπία και αρμονία, και συνήθως υπολογίζει πολύ τις γνώμες των άλλων για αυτόν και τις ιδέες του. Θέλει να αποσπά θετικές κριτικές και σχόλια για τις απόψεις του και τον τρόπο έκφρασης του.

- Το γεγονός ότι λαμβάνει υπόψην του όλες τις πλευρές ενός ζητήματος και η προσπάθεια του να κρατάει τις συζητήσεις σε αρμονία, μπορεί να εμποδίζουν ένα άτομο με Ερμή στο Ζυγό να καταλήγει σε μία απόφαση.

 

Ερμής στο Σκορπιό

 

mercury scorpio.png

- Ένα άτομο με Ερμή στο Σκορπιό προτιμά να εκφράζεται με τρόπους μη λεκτικούς αλλά ο τρόπος που επικοινωνεί χαρακτηρίζεται συνήθως από πάθος και ένταση. Τα βλέμματα, τα αγγίγματα και κυρίως οι σιωπές του αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του επικοινωνιακού του προφίλ.

- Μέσω αυτής του της επικοινωνίας, έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί δεσμούς βάθους με όσους έρχεται σε επαφή και ανταλλάσει απόψεις.

- Χαρακτηρίζεται συνήθως από αυθεντικές εκφράσεις οι οποίες έρχονται από την βαθιά του επιθυμία να εποικοινωνήσει τις σκέψεις του και οι συζητήσεις του δεν είναι επιφανειακές και χαλαρές.

- Έχει την ανάγκη να μαθαίνει και να διεισδύει σε βάθος στα θέματα που τον ενδιαφέρει. Γι'αυτό το λόγο, όσοι έχουν Ερμή στο Σκορπιό, θεωρούνται συνήθως τα καταλληλότερα άτομα για έρευνες.

- Ο τρόπος που σκέφτεται και αντιλαμβάνεται τα πράγματα είναι συχνά υποκειμενικός με βαθύ συναισθηματικό περιεχόμενο, και έτσι μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει αντικειμενικός σε ορισμένες περιπτώσεις.

- Οι βαθιές του επιθυμίες, τα έντονα πάθη του, και η τάση του να θέλει να βγάζει στην επιφάνεια τις κρυφές πτυχές και τα κρυμμένα κίνητρα των ανθρώπων γύρω του, επηρεάζουν συχνά την αντίληψη του και τον τρόπο σκέψης του.

- Η ανάγκη για μυστικοπάθεια και μη λεκτική επικοινωνία, μπορεί πολλές φορές να επηρεάσει αρνητικά την επικοινωνία του με τους άλλους.

 

 

 

Ερμής στον Τοξότη

 

mercury sagittarius.png

- Ο τρόπος έκφρασης ενός ατόμου με Ερμή στον Τοξότη, χαρακτηρίζεται συχνά από αισιοδοξία, ενθουσιασμό και ειλικρίνεια.

- Πρόκειται για ένα ανήσυχο πνεύμα, που θέλει συνεχώς να μαθαίνει και να ανανεώνει τις γνώσεις του και αυτό το επιτυγχάνει μέσω της φιλοσοφίας, των μακρινών ταξιδιών, την εξερεύνηση διαφορετικών κουλτούρων και γλωσσών.

- Έχει την τάση να βλέπει τη συνολική εικόνα των πραγμάτων και να αψηφά τις λεπτομέρειες. Η σκέψη του οδηγείται από τους στόχους του οι οποίοι είναι συνήθως μακροπρόθεσμοι.

- Ένα άτομο με Ερμή στον Τοξότη, είναι συνήθως ένας καλός δάσκαλος. Έχει την τάση να θέλει να μεταδίδει στους άλλους τις θεωρίες και τις φιλοσοφίες του, και συνήθως καταφέρνει να αλλάζει τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων και να τους δίνει μια άλλη προοπτική στα πράγματα.

-  Λόγω της ευθύτητας, της ειλικρίνειας και των ανοιχτών οριζόντων που διαθέτει, καταφέρνει τις περισσότερες φορές να διατηρεί μια καλή επικοινωνία με τους γύρω του.

- Ωστόσο, η τάση του να γενικεύει τα πράγματα σε υπερβολικό βαθμό και να φανατίζεται με το όραμα του, μπορεί να θολώνει την κρίση του.

 

 

Ερμής στον Αιγόκερω

 

mercury capricorn.png

 

- Ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνεί ένα άτομο με Ερμή στον Αιγόκερω, είναι συνήθως σοβαρός, προσεκτικός αν και ορισμένες φορές μπορεί να είναι άκαμπτος.

- Όταν αποφασίσει να μπει στη διαδικασία της μάθησης, το επιτυγχάνει δείχνοντας μεγάλη επιμονή και υπομονή, και σημειώνοντας αργή αλλά σταδιακή πρόοδο.

- Εκφράζεται συνήθως με έναν τρόπο ελεγχόμενο και συγκρατημένο, και οι θεωρίες δεν σημαίνουν πολλά για εκείνον εάν δε μπορούν να γίνουν πράξη στον υλικό κόσμο.

- Η τάση του να είναι συγκρατημένος και να δείχνει αυτάρκης, είναι πιθανό να δυσκολεύει την αληθινή και ουσιαστική επικοινωνία με τους άλλους.

- Η σκέψη του είναι προσανατολισμένη στην υλική πλευρά της ζωής και στους στόχους του, και έχει συνήθως την τάση να εστιάζει στους περιορισμούς και τις δυσκολίες παρά στις δυνατότητες που του παρουσιάζονται.

- Υπάρχει η πιθανότητα να γίνεται επικριτικός και σκληρός και να παρουσιάζεται προκατελλειμένος απέναντι σε συγκεκριμένες θεωρίες και καταστάσεις που θεωρεί πως δεν ταιριάζουν σε εκείνον.

 

 

 

 

 

Ερμής στον Υδροχόο

 

mercury aquarius.png

 

- Ένα άτομο με Ερμή στον Υδροχόο, αρέσκεται στο να επικοινωνεί, και συνήθως εκφράζεται με έναν τρόπο ειλικρινή αλλά κάπως αποστασιοποιημένο.

- Θέλει να δημιουργεί πολύ ξεχωριστούς δεσμούς με τους άλλους και είναι ικανός να συναναστρέφεται και να επικοινωνεί με τον περίγυρο του, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και μέσα σε ένα ομαδικό πλαίσιο.

- Πρόκειται συχνά για ένα άτομο αρκετά ευφυή και λογικό, του οποίου η σκέψη κινητοποιείται από εξτρεμιστικές ιδέες αλλά και έννοιες όπως είναι η ελευθερία, η ισότητα, και ο ανθρωπισμός. 

- Είναι συχνά προσανατολισμένος στο μέλλον και του αρέσει να εξερευνεί διάφορες πιθανότητες και ενδεχόμενα που άλλοι πριν από αυτόν ίσως να μην έχουν σκεφτεί.

- Όσον αφορά τη διαδικασία της μάθησης, εμφανίζεται ανεξάρτητοςκαι εφευρετικός. Έλκεται από τον πειραματισμό και τις πρωτοποριακές ιδέες τις οποίες θέλει να προσπαθήσει να τις εφαρμόσει στην πράξη, όσο ακραίες και αν είναι κάποιες φορές.

- Είναι πιθανό κάποιοι να τον χαρακτηρίζουν εκκεντρικό ή αλλοπρόσαλλο όσον αφορά την έκφραση των ιδεών του, και δεν αποκλείεται να σοκάρει με τις προχωρημένες και αντισυμβατικές απόψεις του.

 

 

Ερμής στους Ιχθύες

 

mercury pisces.png

 

- Ένα άτομο με Ερμή στους Ιχθύες, εκφράζεται τις σκέψεις και τις ιδέες του με έναν τρόπο πολλές φορές ποιητικό ή χρησιμοποιώντας πολύ φαντασία στο λόγο του.

- Η εξαιρετικά μεγάλη ενσυναίσθηση που χαρακτηρίζει συνήθως αυτό το άτομο, είναι αυτή που τον κινητοποιεί ώστε να εκφράσει αυτά που σκέφτεται και νιώθει. Η χρήση του λόγου είναι ένας τρόπος για να δείξει την συμπόνια του προς τους άλλους.

- Η επικοινωνία ενός ατόμου με Ερμή στους Ιχθύες, δεν περιορίζεται μόνο στο λόγο, αλλά αντίθετα επικοινωνεί με τους άλλους σε επίπεδα πιο πνευματικά ή μέσω της τέχνης.

- Έχει συχνά την ικανότητα να είναι πολύ ευέλικτος στον τρόπο που επικοινωνεί και εκφράζεται, και επιπλέον είναι ικανός να συνθέτει πολλές διαφορετικές ιδέες και σκέψεις.

- Ωστόσο, η λογική σκέψη και η κριτική ικανότητα μπορεί να παρεμποδίζονται και να θολώνουν εξαιτίας της τάση του ατόμου να ονειροπολεί.

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 220 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...