παρακαλώ περιμένετε...
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
Η Αφροδίτη στα ζώδια (από Κριό έως Παρθένο)

Κάθε Τρίτη η Σοφία του Stardome*, μοιράζεται μαζί σου τις σημειώσεις της για κάθε πλανητική θέση. Οι σημαντικότερες ερμηνείες που πρέπει να θυμάσαι αν ξεκινάς τώρα το ταξίδι σου στην αστρολογική γνώση και ένας πολύτιμος οδηγός κατευθύνσεων όταν θες να ανατρέξεις. Αυτή την εβδομάδα σειρά έχει η Αφροδίτη. Ας μιλήσουμε για αρμονία, μοίρασμα, αγάπη και απόλαυση επιτέλους!

Η Αφροδίτη είναι ο Πλανήτης που στο μυαλό των περισσότερων  είναι συνδεδεμένος με την αγάπη, τον έρωτα και τις σχέσεις και γι' αυτό το λόγο είναι ίσως από τα πιο δημοφιλή σύμβολα σε ένα γενέθλιο χάρτη. Όμως η Αφροδίτη είναι σύμβολο μιας πολύ σημαντικής εσωτερικής διεργασίας: είναι η δυναμική που έχουμε στο λαμβάνουμε και να προσφέρουμε απόλαυση. Πράγματι, η Αφροδίτη σχετίζεται με το «δούναι και λαβείν» και είναι ένας από τους παράγοντες που μας δίνει στοιχεία για τον τρόπο που λειτουργούμε στις σχέσεις μας. Μερικές από τις πιο σημαντικές φράσεις-κλειδιά για να κατανοήσουμε την λειτουργία της Αφροδίτη είναι οι εξής: 

- Αρμονία και ισορροπία: ποια είναι τα αντικείμενα, οι καταστάσεις και τα πρόσωπα που μας κάνουν να αισθανόμαστε σε αρμονία με το περιβάλλον μας.

- Διασκέδαση και απολαύσεις: ποιες είναι οι εμπειρίες που μας προσφέρουν απόλαυση, πως επιλέγουμε να διασκεδάζουμε και με τι.

- Ταλέντα και Αξίες: συμπεριφορές που απολαμβάνουμε μας αρέσει να τις καλλιεργούμε και να τις κάνουμε δεξιότητες μας συχνά. Αντικείμενα που μας ευχαριστούν μας ενδιαφέρει να τα αποκτήσουμε και τους δίνουμε αξία.

- Αυτοεκτίμηση: όσο περισσότερο περιστοιχίζομαι από σχέσεις και αντικείμενα που με ικανοποιούν και όσο περισσότερο υιοθετώ συμπεριφορές που με ευχαριστούν, τόσο μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση καλλιεργώ.

 

Έτσι το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η γενέθλια Αφροδίτη στο χάρτη μας είναι σημαντικότατος δείκτης της ευημερίας μας και μας δείχνει:

- Τι μας έλκει αλλά και με ποιό τρόπο θα έλξουμε

- Τις προτιμήσεις μας, τι θεωρούμε όμορφο και τι μας προσφέρει ευχαρίστηση και αρμονία

- Με ποιό τρόπο εκφράζουμε την αγάπη, την τρυφερότητα και τη στοργή προς τους άλλους

- Με ποιό τρόπο φλερτάρουμε αλλά και πως επιτυγχάνουμε την οικειότητα

- Τι είναι αυτό που έχει σημασία και αξία για εμάς

- Ποιά είναι η σχέση μας με το χρήμα και τα υλικά αγαθά

 

Ακολουθούν οι σημαντικότερες κατευθυντήριες ερμηνείες για τη θέση της Αφροδίτης στα ζώδια από Κριός μέχρι Παρθένο.

 

Αφροδίτη στον Κριό (σε αδυναμία)

 

venus aries.png

 

- Είσαι ενθουσιώδης, παρορμητικός και άμεσος όταν πρόκειται να εκφράσεις την τρυφερότητα σου προς τους άλλους. Δεν σου αρέσει να κρύβεσαι και να εκφράζεις τα αισθήματα σου ή να φλερτάρεις με έμμεσους τρόπους. Λειτουργείς με τρόπο ξεκάθαρο, χωρίς αναστολές και αναζητάς την ίδια ανταπόκριση και από τον άλλον.

- Είσαι άνθρωπος που λαμβάνει ευχαρίστηση και ικανοποίηση όταν στρέφει την ενέργεια του σε καινούργιες εμπειρίες, όταν νιώθει ότι πρωτοπορεί με κάποιο τρόπο και ξεχωρίζει από τους άλλους. Αντιθέτως, η ρουτίνα και η στασιμότητα είναι καταστάσεις που μπορεί να σου διαταράξουν την ισορροπία.

- Το καινούργιο είναι αυτό που σε γοητεύει και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι απολαμβάνεις περισσότερο τα αρχικά στάδια μιας σχέσης, όπου επικρατεί η έξαψη, το πάθος και η αγωνία να εξερευνήσεις και να κατακτήσεις ένα καινούργιο έδαφος.

- Υπάρχει ενδεχομένως ένας διχασμός ανάμεσα στην ανάγκη σου να έρχεσαι κοντά με τον άλλον, και στην τάση σου να θέλεις να επιβάλλεσαι, να διατηρείς την αυτονομία σου και να έχεις τον πρώτο λόγο μέσα στις σχέσεις σου. Ίσως γι' αυτό θα πρέπει να κάνεις αρκετούς συμβιβασμούς και να καταβάλεις  προσπάθεια από την πλευρά σου για να επιτευχθεί η οικειότητα με τον άλλον.

- Σε χαρακτηρίζει η ένταση και το πάθος όταν δίνεσαι και όταν μοιράζεσαι με τους άλλους, αλλά  ανταποκρίνεσαι και εσύ ο ίδιος με τη σειρά σου στις δυναμικές συμπεριφορές των άλλων.

- Η ατομικότητα, η πρωτοβουλία και η ανεξαρτησία του εαυτού σου, είναι αυτά που έχουν αξία για εσένα, και γι' αυτό τα αναζητάς μέσα στις σχέσεις που δημιουργείς.

 

 

Αφροδίτη στον Ταύρο (σε θέση κυβέρνησης)

 

venus taurus.png

 

- Εκφράζεις την τρυφερότητα σου χρησιμοποιώντας το σώμα σου σαν εργαλείο αφού το να βιώνεις τα πάντα μέσα από τις αισθήσεις είναι για εσένα πρωταρχικό στοιχείο.

- Μέσα στις διαπροσωπικές σου σχέσεις, είσαι αυτός που συνήθως δεν θα βιαστεί να κάνει το παρακάτω βήμα και προτιμάς να προχωράς πάντα με σταθερότητα και ηρεμία αλλά χωρίς να σου λείπει το στοιχείο του αισθησιασμού και του ρομαντισμού.

- Μπορεί από τη μια πλευρά να έχεις την ανάγκη να δίνεις στοργή και αγάπη, όμως από την άλλη, η απροθυμία σου να βγάλεις στην επιφάνεια τα αισθήματα σου και ο φόβος να χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου, μπορεί να σε φέρνουν πολλές φορές μπροστά από διλήμματα.

- Η κτητικότητα είναι άλλο ένα συναίσθημα που μπορεί να βιώνεις μέσα στις σχέσεις σου και που μπορεί πολλές φορές να σου δημιουργεί προβλήματα. Το να προδώσει ο άλλος την εμπιστοσύνη σου είναι ίσως ένα από τα χειρότερα σενάρια για εσένα, και σε αυτή την περίπτωση είναι που χάνεις την πραότητα που σε χαρακτηρίζει.

- Είναι πολύ πιθανό να έλκεσαι έντονα από οτιδήποτε σου ενεργοποιεί τις αισθήσεις. Οι ήχοι, οι μυρωδιές, η αφή, η γεύση αλλά και η επαφή με τη φύση είναι αυτά που σου προσφέρουν αίσθηση αρμονίας. Επίσης, μπορεί να γοητεύεσαι από την υλική άνεση, την πολυτέλεια και την αισθητική των πραγμάτων.

- Δεν αποκλείεται να έχεις κάποιο έμφυτο καλλιτεχνικό ταλέντο, και πιο συγκεκριμένα μπορεί να έχει σχέση με τη μουσική, τη διακόσμηση ή την ομορφιά.

 

Αφροδίτη στους Διδύμους

 

Venus gemini.png

 

- Είσαι από τους ανθρώπους που προτιμούν να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους με λεκτικό τρόπο και πάνω απ' όλα έξυπνο, ανάλαφρο και παιχνιδιάρικο.

- Η σοβαρότητα και η συγκρατημένη συμπεριφορά σε απωθούν και μπορεί να χάσεις εύκολα το ενδιαφέρον σου, σε αντίθεση με τα παιχνίδια του μυαλού που δύσκολα τα βαριέσαι. Επιπλέον, ο άλλος θα πρέπει να σέβεται την ελευθερία σου ή θα μπορεί να συμπορεύεται μαζί σου στις μετακινήσεις σου ώστε να μοιράζεστε γνώση και εμπειρίες.

- Η οικειότητα με τους άλλους επιτυγχάνεται μέσα από συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων. Προτιμάς να λειτουργείς με τη λογική και έχεις την ανάγκη να εκφράζεις άμεσα στον άλλον οτιδήποτε σκέφτεσαι προκειμένου να έρθεις κοντά του.

- Τα γούστα σου και οι προτιμήσεις σου μπορεί να μεταβάλλονται συνεχώς και με πλήρη επίγνωση. Η ποικιλία και η πνευματική επικοινωνία μέσα στις σχέσεις σου, είναι αυτά που εκτιμάς περισσότερο ίσως από οτιδήποτε άλλο, και είναι βασικές προϋποθέσεις για να νιώθεις αρμονία και ευχαρίστηση.

- Σε γοητεύει η εξυπνάδα και η ευφυΐα στον άλλον και μέσα στις διαπροσωπικές σου σχέσεις (είτε επαγγελματικές, είτε ερωτικές) σε χαρακτηρίζει η περιέργεια και η ομιλητικότητα.

- Για να διατηρηθεί ζωντανή μια σχέση σου, θα πρέπει να υπάρχουν συνεχώς εναλλαγές και καινούργια ερεθίσματα, όμως αυτή η συνεχόμενη ανάγκη σου για ποικιλία μπορεί να στέκεται εμπόδιο για μακροχρόνιες σχέσεις ή για σχέσεις που ξεφεύγουν από το ανάλαφρο και πάνε σε ένα πιο σοβαρό επίπεδο.

 

 

Αφροδίτη στον Καρκίνο

 

venus cancer.png

 

- Διαθέτεις μεγάλα ποσά ευαισθησίας και προστατευτικής διάθεσης που τα εκφράζεις πολύ έντονα όταν σχετίζεσαι με τους άλλους, περισσότερο σε πρακτικό επίπεδο και όχι τόσο σε λεκτικό.

- Αυτό που μπορεί να σου προσφέρει πραγματική ευχαρίστηση και αρμονία, είναι μια ζεστή ατμόσφαιρα, το αίσθημα ότι ανήκεις κάπου (παρέα, οικογένεια, δίκτυο ανθρώπων με τους οποίους συνδέεσαι συναισθηματικά), και όταν καλύπτεις την ανάγκη σου να δίνεις και να δέχεσαι αγάπη, στοργή και τρυφερότητα.

- Προτιμάς να μοιράζεσαι εμπειρίες, ενέργεια αλλά και υλικά αγαθά μέσα σε ένα κλειστό κύκλο ανθρώπων και όχι με όσους/ες δεν γνωρίζεις καλά, λόγω του ότι δεν αισθάνεσαι άνετα με εκείνους/ες που δεν είσαι σίγουρος ότι μπορείς να τους εμπιστευτείς και να τους ανοιχτείς.

- Έχεις μεγάλη ανάγκη να δημιουργείς σχέσεις οικειότητας με επίκεντρο το μοίρασμα συναισθημάτων, όμως αυτή σου η τάση μπορεί να παρεμποδιστεί από την έντονη κυκλοθυμία σου, την ατολμία σου ή την υπερπροστατευτική φύση σου που μπορεί κάποιες φορές να φέρνει σε δύσκολη θέση τους άλλους.

- Είσαι ιδιαίτερα δεκτικός στα ερεθίσματα που λαμβάνεις γύρω σου και μπορεί να σε χαρακτηρίζει η ισχυρή διαίσθηση. Ωστόσο, πολλές φορές μπορεί να μην κρίνεις αντικειμενικά και να βασανίζεσαι από ανασφάλειες ή καχυποψίες.

- Υπάρχει η πιθανότητα να δένεσαι πολύ εύκολα και βαθιά με τα άτομα που ήρθες πιο κοντά με αποτέλεσμα να μη μπορείς να αποδεσμευτείς και να εξαρτάσαι συναισθηματικά ή να μην ξεχνάς και να νοσταλγείς παρελθοντικές καταστάσεις.

 

Αφροδίτη στο Λέοντα

 

venus leo.png

 

- Με την Αφροδίτη σου στο δραματικό ζώδιο του Λέοντα, οι εκφράσεις της τρυφερότητας σου γίνονται με τρόπο θερμό, έντονο και πολλές φορές υπερβολικό.

- Θέλεις συχνά να εντυπωσιάζεις τον άλλον με τις κινήσεις σου και τις πράξεις σου, να κάνεις πράγματα μοναδικά και γι' αυτό δε διστάζεις να δραματοποιήσεις τις αντιδράσεις σου. Οι άλλοι βιώνουν συνήθως μαζί σου σχέσεις που τις χαρακτηρίζει το πάθος.

- Τα γούστα σου και οι προτιμήσεις σου είναι πιθανό να περιστρέφονται γύρω από την πολυτέλεια και τις ανέσεις αλλά μπορεί να επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από την ανάγκη σου για αναγνώριση και αποδοχή από τους άλλους.

- Προσφέρεις απλόχερα και δίνεσαι μέσα στις σχέσεις σου με όλη σου την καρδιά αρκεί να αισθάνεσαι ότι είσαι το απόλυτο επίκεντρο της προσοχή του/της Άλλου/ης. Απολαμβάνεις να περνάς καλά εσύ ο ίδιος αλλά και να διασκεδάζεις τον άλλον με τη συμπεριφορά σου και μέσα από αυτή τη διαδικασία αναμένεις να λάβεις θαυμασμό και λατρεία για το πρόσωπό σου. Δεν είναι τυχαίο που γίνεσαι συχνά δημοφιλής και οι άνθρωποι αναζητούν την παρέα σου.

- Η κοινωνικότητα σου, ο τρόπος που φλερτάρεις αλλά και εκφράζεις τα αισθήματα σου προς τους άλλους, χρωματίζονται από μια παιχνιδιάρικη διάθεση, γενναιοδωρία αλλά και αφοσίωση. Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει και σε γεμίζει κάτι ή κάποιος, θα παραμείνεις πιστός σε αυτόν και δεν θα σπαταλήσεις την ενέργεια σου κάπου αλλού.

- Νιώθεις ισορροπημένος και λαμβάνεις ευχαρίστηση όταν σου συμπεριφέρονται με τρόπο που σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ ξεχωριστός. Όμως, τόσο αυτή η ανάγκη σου για προσοχή, όσο και ο έντονος εγωισμός σου μπορεί να κυριαρχήσουν και να σαμποτάρουν τις διαπροσωπικές σου σχέσεις.

 

Αφροδίτη στην Παρθένο (σε πτώση)

 

venus virgo.png 

 

- Είσαι εκείνος/η που θα εκφράσει αρχικά το ενδιαφέρον του για κάποιον με σεμνότητα και με το να προσφέρει στον άλλον την πρακτική και ουσιαστική του βοήθεια, και όχι με συναισθηματισμούς ή υπερβολές.

- Λαμβάνεις ικανοποίηση όταν είσαι σε θέση να προσφέρεις στους γύρω σου και όταν είσαι χρήσιμος και βοηθητικός, ενώ οι ακρότητες και οι επιδείξεις εντυπωσιασμού δεν είναι του γούστου σου και σε απωθούν.

- Απολαμβάνεις να αναλύεις δεδομένα, να ταξινομείς και να οργανώνεις και βρίσκεις ευχαρίστηση στις μικρές λεπτομέρειες του κάθε πράγματος. Ακόμα και μέσα σε κάθε είδους διαπροσωπικές σχέσεις, σου αρέσει να λειτουργείς με πρόγραμμα και θέλεις πολλές φορές και ο άλλος να μπαίνει μέσα σε αυτό.

- Προτιμάς να επικρατεί η λογική σου πλευρά και έχεις ανάγκη από πρακτικότητα για να βρίσκεσαι σε αρμονία, ενώ το χάος και καταστάσεις ή συναισθήματα που δε μπορείς να ελέγξεις μπορεί να σε κάνουν να χάνεις την αίσθηση ισορροπίας.

- Δε μπορεί εύκολα κάποιος να αμφισβητήσει ότι είσαι εκεί όποτε σε χρειάζεται, ότι παίρνεις πολύ σοβαρά τις σχέσεις σου με τους ανθρώπους και ότι είσαι αξιόπιστος. Συνήθως θέλεις όποιος σχετίζεται μαζί σου γνωρίζει ότι μπορεί να βασιστεί σε σένα. Αυτό βέβαια σημαίνει πως αν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να είσαι υποστηρικτικός μια περίοδο της ζωής σου, ίσως απορρίπτεις και αποφεύγεις συστηματικά τη κοινωνικότητα και τις σχέσεις.

- Η κριτική σου, η έμφαση σου στις λεπτομέρειες και η τάση σου να επικεντρώνεσαι στα ελατώματα του άλλου, μπορεί να παρεμποδίσουν τις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Οι άλλοι μπορεί να σε βρίσκουν ιδιαίτερα απαιτητικό και να τους είναι δύσκολο να έρθουν κοντά σου και να δημιουργήσουν συναισθηματικούς δεσμούς μαζί σου.

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 220 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...