παρακαλώ περιμένετε...
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
Η Αφροδίτη στα ζώδια (από Ζυγό έως Ιχθύες)

Κάθε Τρίτη η Σοφία του Stardome*, μοιράζεται μαζί σου τις σημειώσεις της για κάθε πλανητική θέση. Οι σημαντικότερες ερμηνείες που πρέπει να θυμάσαι αν ξεκινάς τώρα το ταξίδι σου στην αστρολογική γνώση και ένας πολύτιμος οδηγός κατευθύνσεων όταν θες να ανατρέξεις. Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνονται οι θέσεις της Αφροδίτης στα ζώδια με τις σημειώσεις για τη θέση της από το Ζυγό έως τους Ιχθύες.

Η Αφροδίτη είναι ο Πλανήτης που στο μυαλό των περισσότερων  είναι συνδεδεμένος με την αγάπη, τον έρωτα και τις σχέσεις και γι' αυτό το λόγο είναι ίσως από τα πιο δημοφιλή σύμβολα σε ένα γενέθλιο χάρτη. Όμως η Αφροδίτη είναι σύμβολο μιας πολύ σημαντικής εσωτερικής διεργασίας: είναι η δυναμική που έχουμε στο λαμβάνουμε και να προσφέρουμε απόλαυση. Πράγματι, η Αφροδίτη σχετίζεται με το «δούναι και λαβείν» και είναι ένας από τους παράγοντες που μας δίνει στοιχεία για τον τρόπο που λειτουργούμε στις σχέσεις μας. Μερικές από τις πιο σημαντικές φράσεις-κλειδιά για να κατανοήσουμε την λειτουργία της Αφροδίτη είναι οι εξής: 

- Αρμονία και ισορροπία: ποια είναι τα αντικείμενα, οι καταστάσεις και τα πρόσωπα που μας κάνουν να αισθανόμαστε σε αρμονία με το περιβάλλον μας.

- Διασκέδαση και απολαύσεις: ποιες είναι οι εμπειρίες που μας προσφέρουν απόλαυση, πως επιλέγουμε να διασκεδάζουμε και με τι.

- Ταλέντα και Αξίες: συμπεριφορές που απολαμβάνουμε μας αρέσει να τις καλλιεργούμε και να τις κάνουμε δεξιότητες μας συχνά. Αντικείμενα που μας ευχαριστούν μας ενδιαφέρει να τα αποκτήσουμε και τους δίνουμε αξία.

- Αυτοεκτίμηση: όσο περισσότερο περιστοιχίζομαι από σχέσεις και αντικείμενα που με ικανοποιούν και όσο περισσότερο υιοθετώ συμπεριφορές που με ευχαριστούν, τόσο μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση καλλιεργώ.

 

Έτσι το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η γενέθλια Αφροδίτη στο χάρτη μας είναι σημαντικότατος δείκτης της ευημερίας μας και μας δείχνει:

- Τι μας έλκει αλλά και με ποιό τρόπο θα έλξουμε

- Τις προτιμήσεις μας, τι θεωρούμε όμορφο και τι μας προσφέρει ευχαρίστηση και αρμονία

- Με ποιό τρόπο εκφράζουμε την αγάπη, την τρυφερότητα και τη στοργή προς τους άλλους

- Με ποιό τρόπο φλερτάρουμε αλλά και πως επιτυγχάνουμε την οικειότητα

- Τι είναι αυτό που έχει σημασία και αξία για εμάς

- Ποιά είναι η σχέση μας με το χρήμα και τα υλικά αγαθά

 

Ακολουθούν οι σημαντικότερες κατευθυντήριες ερμηνείες για τη θέση της Αφροδίτης στα ζώδια από Ζυγό μέχρι Ιχθύες.

 

Αφροδίτη στον Ζυγό (θέση κυβέρνησης)

 

venus libra.png

 

- Εκφράζεις συνήθως το ενδιαφέρον σου προς τους άλλους με έναν τρόπο αρμονικό, γοητευτικό και πάνω απ' όλα ευγενικό.

- Η συντροφικότητα και το μοίρασμα είναι για εσένα πολύ σημαντικά για να αισθάνεσαι ικανοποιημένος και επιθυμείς να υπάρχουν σε αυτές τις πτυχές της ζωής σου οι έννοιες της δικαιοσύνης, της αρμονίας και της ισορροπίας.

- Είσαι μάλλον από τα άτομα που εκτιμούν την συμμετρία και την κλασσική ομορφιά στα πράγματα γύρω τους και έχεις και εσύ ίσως μια τάση να εναρμονίζεις και να συμβιβάζεις ποιότητες οι οποίες είναι εκ διαμέτρου αντίθετες μεταξύ τους. 

- Αυτά που σου προσφέρουν αίσθημα ευχαρίστησης είναι το να επικρατεί ηρεμία και γαλήνη γύρω σου και ιδιαίτερα μέσα στις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Γι' αυτό και οι σχέσεις που δημιουργείς, θα ήθελες να είναι βασισμένες στο αμοιβαίο μοίρασμα και στην συνεργασία. Φυσικά δεν υπάρχουν πραγματικές σχέσεις που να πλησιάζουν τα ιδεώδη τις αμοιβαιότητας και της συνεργασίας που έχεις στο μυαλό σου κι αυτό είναι ίσως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχεις να αντιμετωπίσεις στη προσωπική σου ζωή.

- Αντίθετα, δε μπορείς να ανεχτείς (σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο) την αδικία και τα παιχνίδια εξουσίας, ή την αγένεια και την επιθετική συμπεριφορά. Από την άλλη πλευρά συντονίζεσαι αυτόματα στο περιβάλλον σου σε ανθρώπους που παρουσιάζουν αυτά τα χαρακτηριστικά και εμπλέκεσαι σε μια διαδικασία να τους διορθώσεις.

- Θέλεις να αποφεύγεις τις εντάσεις και τους καυγάδες με όποιο τρόπο μπορείς, όπως για παράδειγμα με το να κάνεις συμβιβασμούς και να φέρεσαι διπλωματικά ακόμα και όταν δεν θα έπρεπε. Έτσι, μπορεί να μην βγάζεις προς τα έξω αυτό που νιώθεις αληθινά και αυτό συνήθως έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορείς να έρθεις κοντά με τον άλλον, οι σχέσεις σου να παραμένουν επιφανειακές ή να χαρακτηρίζονται από αποστασιοποίηση.

 

Αφροδίτη στο Σκορπιό (σε αδυναμία)

 

venus scorpio.png

 

- Εκφράζεις την τρυφερότητα προς τους άλλους και σε αυτόν που σε ενδιαφέρει με τρόπο έντονο, παθιασμένο, σε σημείο που πολλές φορές μπορεί να φτάνει τα όρια της υπερβολής και της εμμονής.

- Η επιθυμία σου για αυτά που σε έλκουν, μπορεί να σε κατακλύσει και να μη μπορείς να τη διαχειριστείς εύκολα. Δεν είναι απίθανο (ή πιο σωστά είναι μάλλον ο κανόνας...) να σε κυριεύει η καχυποψία ή συναισθήματα ζήλιας και κτητικότητας τα οποία στην πορεία θα δημιουργούν προβλήματα στις σχέσεις σου αλλά και σε εσένα τον/την ίδιο/α.

- Σε έλκει έντονα οποιαδήποτε κατάσταση ή άτομο αποπνέει μια αύρα μυστηρίου, αφού σου αρέσει να διεισδύεις βαθιά στις ψυχές των ανθρώπων και να ανακαλύπτεις τι είναι αυτό που κρύβεται πίσω από την επιφάνεια. Περιττό να αναφερθεί φυσικά ότι αυτά είναι συνήθως και τα άτομα που δεν θέλουν για κανένα λόγο να αποκαλυφθούν στους άλλους...

- Η διαδικασία της ανταλλαγής συναισθημάτων, και γενικότερα το μοίρασμα μέσα σε μια σχέση, σου γεννά ένα αίσθημα θεραπευτικό και μεταμορφωτικό για εσένα και έχεις την τάση να παίρνεις πολύ στα σοβαρά τις σχέσεις και τις συνεργασίες σου.

- Η κοινωνικότητα σου και οι ανάγκη σου για συντροφικότητα και αγάπη, μπορεί να έρχονται σε αντίθεση πολλές φορές με την τάση σου για μυστικοπάθεια και την αδυναμία σου να εμπιστευτείς εύκολα τους άλλους ή να τους αποκαλύψεις τα αληθινά σου συναισθήματα. Αν κάποιος προδώσει την εμπιστοσύνη που του δείχνεις, μπορεί να μην το συγχωρέσεις ποτέ.

- Μέσα στις διαπροσωπικές σχέσεις που δημιουργείς, θέλεις να διεισδύεις βαθιά και όχι να μένεις στην επιφάνεια των συναισθημάτων. Είσαι από τους ανθρώπους που εάν δεν βιώσουν και μοιραστούν ακραία και έντονα συναισθήματα, δε νιώθουν ότι έχουν έρθει κοντά με τον άλλον.

 

Αφροδίτη στον Τοξότη

 

venus sagittarius.png

 

- Είσαι από τα άτομα που εκδηλώνουν (σε πρώτη φάση τουλάχιστον) το ενδιαφέρον τους προς τους άλλους με έναν τρόπο διασκεδαστικό, ενθουσιώδη και καλοπροαίρετο, αλλά κάποιες φορές υπερβολικό.

- Τα πιστεύω σου, οι στόχοι σου και η φιλοσοφία που έχεις για τη ζωή, επηρεάζουν ίσως σε μεγάλο βαθμό, τον τρόπο που αλληλεπιδράς με τους άλλους και ιδιαίτερα τις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Επιδιώκεις να δημιουργείς σχέσεις μέσα στις οποίες θα μπορείς να μοιράζεσαι και να συζητάς τα όνειρα σου και θα είναι πρόθυμος ο άλλος να διευρύνει τους ορίζοντες του και να ζήσει μαζί σου νέες περιπέτειες.

- Από την άλλη, η ανήσυχη φύση σου, το γεγονός ότι αλλάζεις εύκολα πορεία και η τάση σου να θέλεις να εξερευνάς άγνωστα μέρη και να βιώνεις περιπέτειες είναι τόσο έντονες που μπορεί να εμποδίζουν τη δημιουργία σταθερών ή στενών σχέσεων. Δεν είναι ότι εσύ δεν έχεις την επιθυμία για σταθερές σχέσεις. Είναι που η σταθερότητα που εσύ αποζητάς είναι μια σταθερότητα γεμάτη συγκινήσεις και οι γύρω σου εξισώνουν τη σταθερότητα με τη ρουτίνα. Εκεί συνήθως χαλάει η συνταγή..

- Αυτά που σου προσφέρουν ικανοποίηση και αίσθημα αρμονίας είναι ενδεχομένως τα ταξίδια, το διάβασμα,  η ελευθερία σκέψης και κινήσεων και κυρίως η ελευθερία να μπορείς να εξερευνάς και να αναζητάς την αλήθεια των πραγμάτων.

- Η συμπεριφορά σου απέναντι στις σχέσεις, στην αγάπη και στο ρομαντισμό είναι σε γενικές γραμμές ανοιχτόμυαλη. Εκτιμάς ιδιαίτερα την ειλικρίνεια στις σχέσεις, αλλά είναι πιθανό να παραβλέπεις τα συναισθήματα που σου εκφράζουν και να εμφανίζεσαι στους άλλους επιφανειακός ή αναίσθητος. Στη πραγματικότητα δεν είναι ότι είσαι επιφανειακός/ή αλλά δε βρίσκεις το λόγο γιατί πρέπει να σταθείς σε συναισθήματα που δυσχεραίνουν μια σχέση...

 

Αφροδίτη στον Αιγόκερω

 

venus capricorn.png

 

- Είσαι συνήθως προσεκτικός, σοβαρός και συγκρατημένος όταν εκφράζεις τα τρυφερά σου συναισθήματα και το ενδιαφέρον σου προς τους άλλους.

- Είναι πολύ πιθανό να μην είσαι σίγουρος για το πως να προσεγγίσεις την αγάπη και τις απολαύσεις της ζωής, λόγω του ότι διατηρείς μια απρόσωπη στάση στα πράγματα ή μια κάπως αμυντική συμπεριφορά.

- Προκειμένου να ανοιχτείς στον άλλον και να αποκαλύψεις τα συναισθήματα σου, θα πρέπει να σιγουρευτείς για την σοβαρότητα ή την γνησιότητα της σχέσης σας. Σχέσεις εφήμερες και επιφανειακές, συνήθως δεν έχουν καμία σημασία για εσένα.

- Είσαι αξιόπιστος, τόσο στις επαγγελματικές σου συνεργασίες όπου είσαι ικανός να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα και τις υποχρεώσεις με επιτυχία, όσο και στις διαπροσωπικές σου σχέσεις όπου μπορεί να μένεις πιστός ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους χωρίς να καταπιέζεσαι ή να ψάχνεις για διεξόδους διαφυγής.

- Η κοινωνικότητα σου μπορεί να επηρεάζεται από το συντηρητισμό σου αλλά και την έντονη ανησυχία σου για την υπόληψη σου. Είσαι μάλλον από τους ανθρώπους που δίνουν μεγάλη σημασία στη γνώμη των άλλων για εσένα και θέλεις να σε εκτιμούν, γι' αυτό και φιλτράρεις πολύ την κάθε σου κίνηση.

- Η τάση σου για αυτοσυγκράτηση και αυτοέλεγχο, όσο και η αμυντική σου στάση είναι πιθανό να εμποδίσουν τις πιο στενές σου σχέσεις και να απομακρύνεις τους άλλους με τον τρόπο σου.

 

Αφροδίτη στον Υδροχόο

 

venus aquarius.png

 

- Είσαι άνθρωπος που εκφράζει τα αισθήματα του φιλελεύθερα, με έναν τρόπο αντισυμβατικό και καθόλου συνηθισμένο.  Θα φλερτάρεις εύκολα, θα πειραματιστείς αλλά δεν θα βιαστείς να εμπλακείς συναισθηματικά.

- Είσαι ιδιαίτερα κοινωνικός άνθρωπος και η φιλία έχει μεγάλη αξία για εσένα και αποτελεί μία από τις προτεραιότητες σου. Μπορείς συνήθως να δημιουργήσεις εύκολα επαφές ακόμα και με άτομα που δεν ξέρεις, και δεν είσαι από τους ανθρώπους που θα κάνουν διακρίσεις.

- Δεν θέλεις να περιορίζεις τον κοινωνικό σου κύκλο, αντίθετα σου αρέσουν οι ομάδες και προτιμάς να αλληλεπιδράς με πολλά άτομα ταυτόχρονα από το να επικεντρώνεσαι σε ένα άτομο μεμονωμένα. Γι' αυτό και σου είναι δύσκολο να δημιουργείς σχέσεις αποκλειστικότητας. Δεν θεωρείς τίποτα δεδομένο και δε θες να σε θεωρούν δεδομένο.

- Η απρόσωπη και αποστασιοποιημένη συμπεριφορά που υιοθετείς πολλές φορές, μπορεί να στέκεται εμπόδιο στις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Το γεγονός ότι συνήθως προτιμάς τη λογική πλευρά των πραγμάτων και όχι τη συναισθηματική, είναι η αιτία που οι άλλοι μπορεί να σε χαρακτηρίζουν ψυχρό ή απόμακρο.

- Είναι πιθανό να έλκεις ιδιόρρυθμες καταστάσεις ή καταστάσεις που χαρακτηρίζονται από κάποια απρόσμενη εξέλιξη. Μέσα στις σχέσεις σου, μπορεί και εσύ ο ίδιος να λειτουργείς απρόβλεπτα, ή ακραία κάποιες φορές, και σου αρέσει να σοκάρεις, με αποτέλεσμα να γνωρίζει δύσκολα ο άλλος την επόμενη κίνηση σου.

- Αναζητάς την ελευθερία και μπορεί να αντιδράσεις σπασμωδικά στους περιορισμούς και στους κανόνες που θα σου επιβάλουν. Αυτά που σου προσφέρουν ευχαρίστηση είναι οι θεωρίες και οι ιδέες, και απολαμβάνεις να συζητάς και να ανταλλάσεις απόψεις με αυτόν ή αυτούς που έχεις απέναντι σου.

 

Αφροδίτη στους Ιχθύες (σε έξαρση)

 

venus pisces.png
 

- Έχεις συνήθως έναν ευαίσθητο, συμπονετικό και καλοσυνάτο τρόπο να εκφράζεις τα συναισθήματα σου προς τους άλλους και λειτουργείς πολύ δοτικά μέσα στις σχέσεις σου.

- Αισθάνεσαι όμορφα όταν υπάρχει μια ρομαντική πλευρά μέσα στη σχέση σου, ενώ αισθάνεσαι απογοήτευση όταν βρίσκεσαι μέσα σε μια ρουτίνα ή σε μια βαρετή καθημερινότητα.

- Επίσης, εκτός του ρομαντισμού, στις σχέσεις κυριαρχούν οι φαντασιώσεις και τα σενάρια που έχεις φτιάξει στο μυαλό σου και θες να δεις να γίνονται πραγματικότητα. Γι' αυτό άλλωστε συχνά οι προσδοκίες σου από τις σχέσεις και τη συντροφικότητα είναι τεράστιες.

- Έχεις την τάση να εξιδανικεύεις τον άλλον μέσα σε μία σχέση, ή αντίστροφα να έλκεις άτομα τα οποία εξιδανικεύουν εσένα και δε μπορούν να διακρίνουν ξεκάθαρα την πραγματικότητα.

- Οι επιθυμίες σου μπορεί να είναι αόριστες και πολλές φορές δεν γνωρίζεις ξεκάθαρα τι είναι αυτό που θέλεις και τι σου προσφέρει ευχαρίστηση, με αποτέλεσμα να επικρατεί μια σύγχυση στο μυαλό σου και να νιώθεις ανολοκλήρωτος.

- Σε χαρακτηρίζει ίσως μια τάση φυγής από την πραγματικότητα και μια αποστροφή για τη ρουτίνα και τις λεπτομέρειες της καθημερινότητας, με αποτέλεσμα να μη μπορείς να διαχειριστείς με ρεαλισμό τις σχέσεις σου και ιδιαίτερα τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Επιπλέον, η μεταβλητότητα σου και το γεγονός ότι δεν κάνεις διακρίσεις στους ανθρώπους, μπορεί να είναι εμπόδιο στο να δημιουργείς σταθερές σχέσεις.

- Μέσα στις σχέσεις σου, εναλλάσσονται συχνά οι ρόλοι του θύτη και του θύματος. Μπορεί να έλκεις άτομα που χρειάζονται τη βοήθεια σου και τη στήριξη σου ή αντίστροφα να αναζητάς εσύ κάποιον να γίνει ο «σωτήρας» σου. Γενικότερα, θεωρείς ότι το να πονάει κάποιος μέσα στη σχέση είναι φυσιολογικό και επιθυμητό.

- Έχεις την τάση να θέλεις έρχεσαι πολύ κοντά με τον άλλον σε σημείο που να γίνεσαι «ένα» με αυτόν. Η «ενσυναίσθηση» είναι λέξι κλειδί για εσένα, μιας και έχεις την ικανότητα να συμπάσχεις και να κατανοείς απόλυτα τα συναισθήματα των άλλων.

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 257 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...