παρακαλώ περιμένετε...

8os..

 • Shark @ 16.08.2011 21:45
  Αφροδίτη στον όγδοο (8ο) οίκοΗ υλική άνεση του ατόμου προέρχεται από τα χρήματα του συντρόφου ή από κληρονομιά, σύνταξη, ασφάλειες κλπ. Γενικά, από τα χρήματα άλλων. Μπορεί να υπάρχει έλλειψη αυτοπειθαρχίας, τάση για τεμπελιά ή υπερβολική ενασχόληση με το σεξ. Η θέση αυτή της Αφροδίτης συνήθως σηματοδοτεί φυσικό και ήσυχο θάνατο. Με τον πλανήτη προσβαλλόμενο στην περιοχή αυτή οι καταχρήσεις στο σεξ μπορεί να είναι καταστροφικές για την υγεία. Υπάρχει το ενδεχόμενο θανάτου του/της συντρόφου, λύπες και απογοητεύσεις στα ερωτικά ζητήματα. 
   
  http://www.youtube.com/watch?v=huZFThnetjo 
 • bella tempela @ 16.08.2011 21:55
  αναφερεσαι σε γενεθλιο ωροσκοπιο?
  Η Αφροδιτη ειναι σε εξαρση στα ψαρια οποτε το η συνοδος με το Ποσειδωνας δεν ειναι καθολου κακη,σε ποιο ζωδιο γινετε η συνοδος?
  Ισως να σε κανει πολυ ρομαντικη  και να παραδιδεσαι χωρις ορους στα ατομα που ερωτευσαι.
  Τωρα η Αφροδιτη στον 8 οικο ζοριζεται λιγο.ειναι κυκλοθυμικη,απαιτητικη,ζηλιαρα και απολυτη ως προς τα συναισθηματα.
  Μπορει να υπαρχει ενα προβλημα ισως στην ανταποδωση συναισθηματων,επειδη εσυ η ιδια ανεβαζεις τον πηχη πολυ ψηλα(αφροδιτη συνοδος ποσειδωνα) τοσο που ο 'αλλος΄΄ δεν μπορει να φτασει και να απογοητευεσαι,να θυμωνεις(αφροδιτη στον 8)?
  δεν ξερω.Εσυ,ξερεις καλυτερα.
 • icebee @ 16.08.2011 22:08
  se genethlio xarti anaferomai.i sunodos ginetai ston toxoti...
 • fotoula @ 17.08.2011 11:00
  όλες οι όψεις έχουν κάτι θετικό ή/και αρνητικό ...
   
  Ανάλογα πώς τις (Δια) - χειρίζεσαι ..... 
 • Stardome* @ 21.08.2011 14:07
  icebee, νομίζω πως χρειάζεται να προχωρήσεις σε μια διαφοροποίηση των φράσεων για να κατανοήσεις σωστά την λειτουργία των όψεων. Νομίζω πιο σωστές λέξεις για τις όψεις είναι "αρμονικές" και "δυναμικές ή δυσαρμονικές " αντί για "θετικές" και "αρνητικές". Όταν έχουμε μια όψη, μια οποιαδήποτε όψη, το πρώτο ζήτημα που κρίνουμε είναι ο συνδυασμός των πλανητών που λαμβάνουν χώρα. Για παράδειγμα μια όψη Αφροδίτης - Ποσειδώνα έχει μια γκάμα χαρακτηριστικών που αφορούν στην ανάμιξη των συμβολισμών των επιμέρους πλανητών. Αν η όψη ανάμεσα τους είναι αρμονική, σημαίνει πως το άτομο δεν έχει πρόβλημα να εκφράσει τα χαρακτηριστικά της όψης, του προκύπτουν φυσικά. Έτσι, για το ίδιο παράδειγμα, αν η όψη Αφροδίτης - Ποσειδώνα είναι αρμονική, το άτομο θα θεωρεί αυτονόητο πως πρέπει στις σχέσεις του (Αφροδίτη) να υποχωρεί σε σημείο θυσίας των θέλω του (Ποσειδώνας) και φυσικά απαιτεί το ίδιο και από τους γύρω του. Ταυτόχρονα όμως θα θεωρεί και αυτονόητο πως μέσα στις σχέσεις (Αφροδίτη) μπορεί να εξαπατήσει και να εξαπατηθεί (Ποσειδώνας).
  Αν όμως η σχέση των πλανητών είναι δυσαρμονική, τότε το άτομο δεν αισθάνεται οικεία στην έκφραση των χαρακτηριστικών της όψης ή δεν μπορεί να αναμίξει σωστά τα υλικά που έχει στη διάθεση του. Στο παράδειγμα μας, μια δυσαρμονική όψη Αφροδίτης - Ποσειδώνα, θα μπορούσε να δηλώνει πως το άτομο στις σχέσεις του (Αφροδίτη) περιμένει πάντα από τους άλλους να θυσιάζονται για τα θέλω του (Ποσειδώνας) ή θα μπορούσε η συμπεριφορά του να φτάνει στο άλλο άκρο και να θεωρεί και την παραμικρή υποχώρηση που κάνει το ίδιο για τους άλλους σαν θυσία. Αντίστοιχα θα μπορούσε να είναι αυτό που συνεχώς εξαπατά στις σχέσεις ή μόνο αυτό που εξαπατάται από τους άλλους (Ποσειδώνας). Πως ξέρουμε αν συμβαίνει το ένα ή το άλλο; Δεν μπορούμε να το ξέρουμε απόλυτα εκ των προτέρων, παρά μόνο αν επικοινωνήσουμε μ' αυτό το άτομο. Πάντως σίγουρα σημαντικές ενδείξεις είναι η θέση των πλανητών. Για παράδειγμα αν η Αφροδίτη είναι σε ζώδιο που κυβερνά (πχ Ταύρο ή Ζυγό) μάλλον θα επικρατεί η εγωιστική πλευρά του ατόμου, ενώ αν βρίσκεται σε θέση αδυναμίας ή πτώσης (πχ Σκορπιό ή Παρθένο) ενδεχομένως να επικρατεί τάση για αυτοθυσία. Πάντως αυτοί είναι εμπειρικοί κανόνες και δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει πως ισχύουν πάντα.
  Τέλος, σε ότι αφορά την σύνοδο, έχουν μια ιδιαίτερη περίπτωση. Η σύνοδος συμβολίζει την πλήρη ανάμιξη των επιμέρους ενεργειών, σε σημείο που δεν διακρίνονται η μια από την άλλη για το άτομο. Με άλλα λόγια, για το άτομο δεν υπάρχουν εναλλακτικές θεωρήσεις σε σχέση με τις ενέργειες αυτές. Στο παράδειγμα μας, αν θεωρήσουμε μια σύνοδο Αφροδίτης - Ποσειδώνα, τότε για το άτομο όλες οι σχέσεις (Αφροδίτη) είναι σχέσεις αυτοθυσίας (Ποσειδώνας) και ΜΟΝΟ. Εναλλακτικά οι σχέσεις θεωρούνται η πηγή της απόλυτης, υπερβατικής, σχεδόν θεϊκής ευτυχίας - γι' αυτό και το άτομο απογοητεύεται γρήγορα όταν έρχεται αντιμέτωπο με τις ατέλειες των άλλων και προσπαθεί είτε να τις αγνοεί (εξαπάτηση) είτε να τις διορθώσει σύμφωνα με τα δικά του κριτήριο (σχέσεις εξάρτησης). Αυτές είναι μόνο δύο εναλλακτικές θεωρήσεις φυσικά. Πρακτικά για κάθε όψη μπορεί κανείς να γράφει σελίδες...
  Τέλος, σε σχέση με το ότι κάποιες σύνοδοι θεωρούνται αρμονικές και κάποιες άλλες δυσαρμονικές, αυτό είναι μάλλον μια εμπειρική προσέγγιση που έχει τις ρίζες της στη New Age θεώρηση της αστρολογίας, που θεωρεί ότι η αστρολογία είναι η γλώσσα που μας δείχνει το δρόμο προς την ευτυχία, την ευδαιμονία κτλ... Αυτό που πρακτικά συμβαίνει είναι πως οι συμβολισμοί ενός πλανήτη συνδυάζονται καλύτερα με συγκεκριμένους πλανήτες και κάκιστα με άλλους. Ένα παράδειγμα, ο Ποσειδώνας ας πούμε. Συμβολίζει, μεταξύ άλλων, την αυτοθυσία, την ανάγκη να υπερβούμε τη εμπειρική, ρεαλιστική πραγματικότητα, να αισθανόμαστε, να αποζητούμε την πνευματική λύτρωση. Ένας τέτοιος πλανήτης συνδυάζεται το λιγότερο παράξενα με τον Άρη (που συμβολίζει την διεκδίκηση των θέλω, τον πόλεμο, τον εγωισμό) και τον Κρόνο (που συμβολίζει την ανάγκη να είμαστε ρεαλιστές, να θέτουμε όρια, να πετύχουμε στην πραγματικότητα που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις και το νου μας). Σίγουρα όμως μια σύνοδος με τη Σελήνη (που συμβολίζει το συναισθηματικό μας υπόβαθρο, τις συναισθηματικές μας ανάγκες και το ένστικτο μας) δηλώνει μια πολύ πιο εύκολη ανάμιξη.
  Ελπίζω να απάντησα στις απορίες σου περί όψεων και συνόδων. Καλή συνέχεια!
 • Journey @ 21.08.2011 14:47
  Stardome, πρώτα από όλα ένα καλωσόρισμα και μία ευχή για καλή συνέχεια σε σένα και σε όλους μας μιας που καθώς φαίνεται επιστρέφουμε όλοι σιγά σιγά στην [ πιιιιφ...μπλιαχ] καθημερινότητά μας
  Μερικά θερμά ευχαριστώ για την εκτενέστατη απάντηση που διαβάζω αλλά θα μου επιτρέψεις να πω τα εξής:
  Για την αρμονία και τη δυσαρμονία δεν έχει τον τελικό λόγο ο οίκος στον οποίο έχουμε την όψη?
  Αναφέρεσαι εκτενώς στο παράδειγμα συνόδου Αφροδίτης- Ποσειδώνα κι έτσι θα το χρησιμοποιήσω κι εγώ για να προσθέσω οτι η Αφροδίτη μας μιλάει και για υλικά αποκτήματα, έτσι, η σημασία της αναφερόμεης συνόδου είναι διαφορετική όχι μόνο αν γίνεται στον Ταύρο, Ιχθύες, Σκορπιό, Λέοντα κ.ο.κ. αλλά και αν γίνεται στον 2ο, 5ο, 8ο, 7ο κλπ οίκο, έτσι δεν είναι?
  Αναφέρεσαι επίσης στη σύνοδο Σελήνης Ποσειδώνα χαρακτηρίζοντάς την αρμονική, και δεν θα διαφωνήσω καθόλου αλλά από την άλλη αυτήν η " αρμονία ", δηλαδή η ενισχυτική ενεργοποίηση των βαθύτερων συναισθημάτων και τελικά του θυμικού , όταν γίνεται στον 7ο σημαίνει απλά την κακή επιλογή συντρόφων.
  Άλλοστε, ένας πολύ βασικός κανόνας κατά Sepharial είναι πως η παρουσία του Ποσειδώνα στον 7ο με ή χωρίς τη σύνοδο με τη Σελήνη είναι κατ εξοχήν κακεργετική και σημαίνει εν ολίγοις μία έντονη τάση για κακούς συντρόφους/σχέσεις και τάση για γάμους/σχέσεις με απάτη/εξαπάτηση.
  Δεν βλέπω το λόγο γιατί να το αγνοούμε καθώς αυτός ο κανόνας δεν διαψεύστηκε ποτέ.
  Από την άλλη οι αρμονικές όψεις σε ας πούμε κλασσικά κακές τοποθετήσεις πλανητών σε οίκους σώζουν καταστάσεις και αντιστρέφουν πολύ συχνά την πρώτη εκτίμηση.
  Θα παραμείνω στο παράδειγμα του 7ου οίκου αναφέροντας οτι ένας Κρόνος ή ένας Άρης  σ'αυτόν που όμως κάνει αμρονικές όψεις δεν είναι καθόλου απογοηευικό για την προοπτική ενός γάμου και απλώς μας μιλαέι για κάποια χαρακτηριστικά του συντρόφου.
  Ένας Κρόνιος τύπος ή κάποιος που έχει ήδη στο ενεργητικό του έναν γάμο [ Άρης] δεν σημαίνει οτι για μας θα είναι κακός σύντροφος κ.λ.π.
 • Stardome* @ 21.08.2011 16:12
  Journey, εύχομαι κι εσένα ένα δημιουργικό και όμορφο φθινόπωρο (δεν μπορώ να μιλήσω για Χειμώνα ρε παιδί μου... Δεν γίνεται!). Παραθέτω τις προσωπικές μου απόψεις σε σχέση με τα ερωτήματα σου.
  Σε σχέση με τη συσχέτιση οίκων - όψεων αρχικά. Ο οίκος όπως γνωρίζεις απαντά στην ερώτηση "που;" - σε ποια σφαίρα της ζωής αισθανόμαστε την ενέργεια και παίρνουμε τα μαθήματα του κάθε πλανήτη. Αυτό σημαίνει πως η συγκεκριμένη σφαίρα είναι σαφέστατα σημαντική για τον κάθε πλανήτη και οι όψεις ανάμεσα σε πλανήτες μπορούν φυσικά να αναλυθούν και σαν συμπλοκές ανάμεσα σ' αυτές τις διαφορετικές σφαίρες της ζωής μας. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως η δράση μιας όψης περιορίζεται μόνο στα ζητήματα των οίκων που συμμετέχουν οι πλανήτες. Κι αυτό γιατί οι πλανήτες συμβολίζουν αρχετυπικές ενέργειες που μας καθορίζουν σαν προσωπικότητες. Έτσι, μια σύνοδος Αφροδίτης - Ποσειδώνα, είτε βρίσκεται στον 1ο, είτε στον 3ο, είτε στον 12ο οίκο μας λέει πάντα κάτι για τον τρόπο που σχετιζόμαστε. Η τάση για να εξαπατήσουμε ή να εξαπατηθούμε που συμβολίζει ο Ποσειδώνας βρίσκει κανάλι έκφρασης μέσα από την Αφροδίτη, ανεξαρτήτως του οίκου. Όταν βάλω τον οίκο στον παιχνίδι της ανάλυσης θα δώσω απλά πιο λεπτές αποχρώσεις. Αν είναι για παράδειγμα στο 3ο οίκο θα ξεκινήσω από τις φιλικές σχέσεις ή τις σχέσεις με τα αδέρφια και τους συγγενείς, όπου εκεί θα είναι η ρίζα, η απαρχή του συμπλέγματος εξαπάτησης. Αυτή τη συμπεριφορά που έμαθε το άτομο να υιοθετεί σ' αυτές τις σχέσεις είναι σχεδόν βέβαιο πως θα το μεταφέρει στο σύνολο των σχέσεων του. Άλλωστε φυσικός οίκος της Αφροδίτης είναι ο 7ος; Όλες οι όψεις της Αφροδίτης μας αντικατοπτρίζονται, λιγότερο ή περισσότερο έντονα σ' αυτό τον οίκο του χάρτη μας.
  Προχωρώντας παρακάτω, αν διαβάσεις πιο προσεκτικά την τελευταία παράγραφο, θα δεις ότι σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζω εγώ αρμονική ή δυσαρμονική την όψη Σελήνης - Ποσειδώνας. Εξηγώ εξ αρχής πως ο χαρακτηρισμός μιας συνόδου μ' αυτούς τους όρους σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο ρεύμα μέσα στην Αστρολογία και εξηγώ πως ακριβώς κατέληξε αυτό το ρεύμα να χαρακτηρίζει κάποιες συνόδους "καλές" και άλλες "κακές". Προσωπικά απεχθάνομαι την κατάχρηση των όρων "καλό" και "κακό" στην αστρολογία καθώς αποπροσανατολίζει από την αληθινή της αποστολή που δεν είναι άλλη από την αυτογνωσία και την προσπάθεια ανάλυσης της προσωπικότητας μας.
  Στα ζητήματα που θέτεις για τον 7ο οίκο τώρα, γιατί τελικά εκεί κατέληξαν οι παρατηρήσεις σου. Ο 7ος οίκος στον πυρήνα του είναι ο οίκος της προβολής, ως απέναντι οίκος από τον ωροσκόπο. Δηλαδή όποιος πλανήτης βρίσκεται σ' αυτό τον οίκο, έχουμε την τάση να τον προβάλλουμε, δηλαδή να τον αντιμετωπίζουμε μέσα από γεγονότα ή σχέσεις. Μπορεί κανείς να μου εγγυηθεί πως θα προβάλλω μόνο τις θετικές ποιότητες του πλανήτη; Μπορεί κανείς να μου εγγυηθεί πως αν ένας πλανήτης στον 7ο έχει μόνο αρμονικές όψεις με βοηθά να προβάλλω μόνο τις θετικές του ποιότητες. Ένας Κρόνος στον 7ο μπορεί να συμβολίζει σταθερές σχέσεις αλλά θα μπορούσε να συμβολίζει και την επιλογή συντρόφων που είναι συναισθηματικά ψυχροί, απόμακροι και σκληροί. Αν αυτός ο Κρόνος έκανε τρίγωνο με τον Ήλιο μου στον 11ο θα μπορούσε να σημαίνει πως η σκληρότητα που αντιμετωπίζω στις σχέσεις (Κρόνος) με σπρώχνει να σχηματίζω συνεχώς καινούργιες φιλίες και να συμμετέχω σε πολλές παρέες (Ήλιος). Μια δυσκολία σε μια σφαίρα της ζωής μου με σπρώχνει να υιοθετήσω μια πιο ζωντανή στάση σε μια άλλη σφαίρα. Αυτό τώρα τι είναι, θετικό ή αρνητικό; Ποιος μπορεί να πει; Η άποψη μου είναι πως δεν υπάρχουν απόλυτα στην αστρολογία.
  Για να γυρίσω στο Ποσειδώνα τώρα. Κανείς δεν θα αρνηθεί πως κάποιος με Ποσειδώνα στον 7ο οίκο έχει την τάση να εμπλέκεται σε σχέσεις εξαπάτησης. Όμως σε καμία περίπτωση προσωπικά δεν δέχομαι "αδιάψευστους κανόνες" που καταλήγουν σε τετελεσμένες ερμηνείες. Και θα απαντήσω πάνω ακριβώς πάνω στο θέμα της κακεργεσίας του Ποσειδώνα στον 7ο. Ο Ποσειδώνας δεν δηλώνει μόνο την εξαπάτηση. Συμβολίζει επιπλέον την απόλυτη αφοσίωση, την τυφλή εμπιστοσύνη, τη θυσία, την ψυχική ένωση... Ένας γάμος στη διάρκεια του οποίου κάποιος μ' αυτή τη θέση καταφέρνει να αισθανθεί την απόλυτη ψυχική ένωση με τον σύντροφο του, ο τελευταίος γίνεται αυτομάτως ακατάλληλη επιλογή αν αυτός ο γάμος κάποτε τελειώσει; Κάποιος που θυσιάζει τις ευκαιρίες και τα όνειρα του για έναν γάμο και το κάνει με όλη του την καρδιά, αυτομάτως λέμε ότι εξαπατήθηκε όταν ο γάμος τελειώσει; Η λογική μου λέει πως το να δείχνεις τυφλή εμπιστοσύνη στους άλλους είναι αφελές, αλλά μπορείς να αγαπάς αληθινά χωρίς να είσαι αφελής;
  Το συμπέρασμα που εγώ προσωπικά καταλήγω είναι πως σε μια σχέση υπάρχουν πάντα ΔΥΟ (συνεπώς η ευθύνη κατανέμεται και στους δύο) και πάντα επιλέγουμε με βάση τα κριτήρια, τις ανάγκες και τις απόψεις του παρόντος, έχοντας στο μυαλό πως μελλοντικά μπορεί να αποδειχθεί πως κάναμε λάθος. Γιατί οι άνθρωποι αλλάζουν και μάλιστα αλλάζουν διαφορετικά και εξελίσσονται διαφορετικά (αυτός είναι βασικός κανόνας και της ζωής και της αστρολογίας). Κάποιος με Ποσειδώνα στον 7ο ίσως να μην θέλει την αλλαγή και να πληγώνεται από αυτή πιο βαθιά, αλλά υπόκειται σ' αυτή όπως και κάποιος με Άρη, Ερμή, Αφροδίτη, Πλούτωνα κοκ στον ίδιο οίκο. Αν οι επιλογές μας δεν φθείρονταν ή δεν αποδεικνύονταν λανθασμένες, τότε δεν θα είμαστε άνθρωποι.
  Υ.Γ: Ο Γιώργος Πανόπουλος αναφέρθηκε πρόσφατα ακριβώς σ' αυτό το θέμα που συζητούμε και πιστεύω αξίζει να διαβάσεις την άποψη του ( http://www.stardome.gr/tribes/scorpio/25851.html ). Είναι όπως πάντα ακριβής και περιεκτικός.
 • Journey @ 21.08.2011 16:31
  Stardome,να είσαι καλά, ευχαριστώ
  Ήδη βλέπω οτι η ευχές μας πιάνουν τόπο καθώς βλέπω αρκετά δημιουργικούς και γόνιμους προβληματισμούς και διαλόγους. Σουπέρμπ, πολύ ευχάριστη πρόκληση.
  Ουσιαστικά [ και χρειάστηκα να διαβάσω 2 φορές όσα μου απάντησες] δεν διαφωνούμε, αντιθέτως, οσα λέμε είναι ενισχυτικά ή συμπληρωματικά.
  Ναι, θα σχολιάσω όσα λες σε σχέση με τον κανόνα κατά Σεφάριαλ που ανέφερα,  υπάρχουν πάντα δύο όψεις στο ίδιο νόμισμα - και πολύ περισσότερες στο διάστημα μιας και μιλάμε για πλανήτες, άρα, για  πολύ περισσότερες διαστάσεις απ όσες ενός νομίσματος, σαφέστατα.
  Ο κανόνας κατά τη γνώμη μου παραμένει όπως και η δυνατότητα διαχείρησης της εξέλιξης ή και του τέλους μίας μας επιλογής μας την κάθε φορά, και η υποκειμενική θέαση για τα πράγματα εξαρτάται από τον υπόλοιπο χαρτη. Σαφώς, τίποτα δεν είναι μεμονωμένο.
  Ευχαριστώ για το link, δεν είχα την ευκαιρία να το δω όταν γράφτηκε.
  Απήλαυσα βλέπεις κι εγώ λίγη ξεγνοιασιά, και δεν μάλλωσα με κανέναν για μία ξαπλώστρα ή το τελευταίο πραγματικά παγωμένο μπουκάλι νερό στο ψυγείο του beach bar, ήμουν ένα πολύ καλό και συμμαζεμένο Κριάρι
 • Journey @ 21.08.2011 16:32
  * οι * ευχές μας { blushing }
  δεν είμαι ανορθόγραφη, βιαστική και απρόσεκτη είμαι [ Κριαρίλα γαρ]
 • Journey @ 21.08.2011 18:46
  Ως δεύτερη σκέψη θα ήθελα να πω οτι το παράδειγμά μας ήταν εξόχως θεωρητικό μιας και δεν γνωρίσαμε ούτε πρόκειται να γνωρίσουμε μεγάλους και ώριμους ανθρώπους με σύνοδο Αφροδίτης- Ποσειδώνα στον Ταύρο ας πούμε [ εκτός αν ζήσουμε ως τα 150 μας - παρακαλώ χωρίς Αλτσχάιμερ, ρυτίδες και αθριτικά, εεεε!]
  Πάντως, η αλήθεια να λέγεται: Δεν θα ήθελα σε καμμία περίπτωση ένα μελλοντικό -θεωρητικά παιδί μoυ να έχει σύνοδο Αφροδίτης- Ποσειδώνα στους Ιχθύες

έχουν γενέθλια 257 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...