παρακαλώ περιμένετε...

Αφροδίτη στον σκορπιό...

 • faychio @ 12.10.2010 21:11
 • Stargazer @ 13.10.2010 18:07
  mag9, για την ανάδρομη Αφροδίτη μπορείς να διαβάσεις το σχετικό άρθρο στη βιβλιοθήκη, όπως σου υπέδειξε το μέλος faychio. Θα ήθελα μόνο να αναφερθώ γενικά στην Αφροδίτη στο ζώδιο του Σκορπιού.
   
  Πρώτον, για πιο εξειδικευμένες πληροφορίες για τις σχέσεις μας, πρώτα θα κοιτάξουμε τον άξονα 1ου/7ου οίκων (κυβερνήτες αυτών και πλανήτες που τυχόν βρίσκονται εκεί) και κατά δεύτερο λόγο την Αφροδίτη. Η θέση της Αφροδίτης μας δίνει το γενικότερο κλίμα που επικρατούσε την περίοδο που γεννηθήκαμε και είναι κάτι που έχουμε κοινό με πάρα πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως. Το πώς εμείς θα συμπεριφερθούμε μέσα σε αυτό το κλίμα, θα μας το πει ο άξονας που ανέφερα παραπάνω.
   
  Για να δούμε τι θέλει επιτέλους η Αφροδίτη και για το τι σημαίνει ο όρος "σχέση" στην αστρολογία, είναι καλό να εξετάσουμε τα δύο ζώδια που η Αφροδίτη κυβερνά, τον Ταύρο και τον Ζυγό. Μέσα από τον Ταύρο, η Αφροδίτη θέλει ηρεμία, απόλαυση, ηδονή και ευχαρίστηση και μέσα από τον Ζυγό, το κατεξοχήν ζώδιο των σχέσεων, θέλει μία συνύπαρξη δύο ατόμων με τη χάραξη μιας κοινής πορείας που θα διέπεται από ΚΑΝΟΝΕΣ. Η Αφροδίτη λοιπόν χρησιμοποιεί τη σωματική έλξη για να μας οδηγήσει σε μία ένωση ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ κι όχι απλώς σωμάτων. Έτσι ορίζεται λοιπόν η "σχέση" στην αστρολογία.
   
  Ο Άρης από την άλλη μεριά είναι το αστρολογικό αντίθετο της Αφροδίτης. Ο Άρης, δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την προσωπικότητα του άλλου ανθρώπου και πολύ καλά κάνει, από τη μεριά του. Ο Άρης εκ φύσεως βαριέται εύκολα και πρέπει να βαριέται για να μας σπρώχνει συνεχώς σε νέες εμπειρίες. Ο Άρης λοιπόν δεν θέλει και δεν πρόκειται να κάτσει να ασχοληθεί με τι άνθρωπο έχει να κάνει. Στον τομέα του έρωτα, ο Άρης συνδέεται με το ΠΑΘΟΣ. Το πάθος λοιπόν, ως άρειο πράγμα, έχει περιορισμένη διάρκεια. Μόλις βγουν στην επιφάνεια οι ξεχωριστές προσωπικότητες, ο Άρης θα την κάνει με ελαφρά. Ο Άρης λέει, έτσι είμαι κι αν σ'αρέσω, δεν θα με αλλάξεις τώρα εσύ.
   
  Τι κάνει λοιπόν συνήθως μια Αφροδίτη στον Σκορπιό, στο ζώδιο του Άρη; Όσο είμαστε ακόμα νέοι και δεν έχουμε εξοικειωθεί με τον χαρακτήρα μας και τους περιορισμούς που αναγκαστικά αυτός μας θέτει, νομίζουμε ότι έχουμε απεριόριστες δυνατότητες και πως μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Βλέπει λοιπόν η μικρή ανόητη Αφροδίτη στον Σκορπιό διάφορες σχέσεις γύρω της και λέει: "Α, κι εγώ το θέλω αυτό, ωραίο μου φαίνεται". Ξεκινάει μια σχέση, αλλά μόλις αυτή ξεφύγει κάποια στιγμή από τα στενά όρια του πάθους, αρχίζει και τρώγεται με τα ρούχα της. "Πρέπει να κάνουμε αυτό και πρέπει να κάνουμε εκείνο, δεν είναι σωστό αυτό που κάνεις, δεν φέρεσαι σωστά, με ενοχλεί το ένα, με ενοχλεί το άλλο κλπ". Ο άλλος άνθρωπος μένει με το στόμα ανοιχτό, γιατί σου λέει, τώρα τα θυμήθηκε όλα αυτά; Τον ίδιο χαρακτήρα δεν είχα και πριν, τώρα σε πείραξε; Κι όλα αυτά γιατί δεν θέλει να παραδεχτεί τη ΜΟΝΗ αλήθεια. Ότι της πέρασε το πάθος και αυτομάτως ο άλλος άνθρωπος έπαψε να παρουσιάζει το παραμικρό ενδιαφέρον γι'αυτήν.
   
  Τώρα, κάποιοι μπορούν να πουν ότι αυτό θέλουν, ότι προτιμούν το πάθος από τη σχέση. Δεκτόν και απόλυτα κατανοητόν. Πολύ καλά κάνουν. Όμως δεν θα πρέπει, αστρολογικά τουλάχιστον, να χρησιμοποιούν τον όρο "σχέση" .
   
   
 • xanthia14 @ 14.10.2010 12:27
  stargazer, με αφορμή την αναφορά στον άξονα 1ου - 7ου (πολύ χρήσιμη διευκρίνιση)θα ήθελα να ρωτήσω (γιατί η συγκέντρωση κι ο συνδυασμός πληροφοριών δημιούργησε μια σύγχυση ως προς τον τομέα των σχέσεων έτσι πως φαίνεται στο γενέθλιο),με ωροσκόπο Ζυγό και τον 7ο στον Κριό, την Αφροδίτη, κυβερνήτη του 1ου να σχηματίζει τετράγωνο με τον Άρη που βρίσκεται στο Σκορπιό, κυβερνήτη του 7ου και τρίγωνο με τον Πλούτωνα που βρίσκεται κι αυτός στο Σκορπιό στον 1ο οίκο, να είμαι γενικότερα αισιόδοξη ή προμηνύονται αρκετές δυσκολίες;
 • Stargazer @ 14.10.2010 21:13
  Να πω λοιπόν μερικά πράγματα παραπάνω.
   
  Όταν κάνουμε μια ανάλυση χάρτη, μας ενδιαφέρει να είμαστε όσο πιο προσωπικοί γίνεται. Δεν γίνεται να έχω ΕΝΑΝ άνθρωπο απέναντί μου και να συμπεριλαμβάνω στην ανάλυσή μου και τη μισή ανθρωπότητα. Ασφαλώς και η ζωδιακή θέση της Αφροδίτης αφορά και αυτόν τον άνθρωπο, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να αναζητήσω το ξεχωριστό που έχει αυτός ο άνθρωπος.
   
  Θα μπορούσε να πει κανείς ότι τη διαφορά την κάνουν οι όψεις. Άλλες όψεις κάνει η φετινή Αφροδίτη στον Σκορπιό και άλλες η περσινή. Πράγματι, οι όψεις εξειδικεύουν αρκετά τα πράγματα, αλλά και πάλι, τις ίδιες μέρες με μας (λαμβάνοντας υπόψη και την ανοχή) γεννήθηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι σε όλον τον κόσμο. Θέλουμε κάτι ακόμα πιο προσωπικό.
   
  Περνάμε λοιπόν στην οικοθεσία και στις μοίρες που βρίσκονται στις ακμές των οίκων. Εδώ είμαστε όσο πιο προσωπικοί μπορούμε να γίνουμε. Ναι, δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις των αστρολογικών διδύμων, ιδιαίτερα στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις, αλλά η οικοθεσία είναι ό,τι καλύτερο διαθέτουμε. Με την οικοθεσία όμως δημιουργείται το πρόβλημα του συγκεκριμένου ρόλου που θα έχει αυτή η Αφροδίτη στον χάρτη μας. Δηλαδή, ενώ ποτέ η Αφροδίτη δεν παύει να είναι ο φυσικός κυβερνήτης των σχέσεων (σε συνδυασμό και με τη Σελήνη για πιο ολοκληρωμένη εικόνα), στον χάρτη μας μπορεί να έχει άλλες προτεραιότητες. Αν η Αφροδίτη είναι ΚΑΙ ο κυβερνήτης του 7ου οίκου μας, κανένα πρόβλημα. Αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το θέμα "σχέσεις". Αν όμως, που είναι και το σύνηθες, είναι κυβερνήτης π.χ. του 6ου και 11ου οίκων μας; Τι γίνεται τότε; Η Αφροδίτη αυτή θα έχει το μυαλό της αλλού, άλλα πράγματα θα την απασχολούν περισσότερο.
   
  Επομένως, θα αναζητήσουμε εκείνον τον πλανήτη, που στον συγκεκριμένο χάρτη φαίνεται να έχει τον ρόλο-κλειδί στο θέμα "σχέσεις". Και αυτός είναι ο κυβερνήτης του 7ου οίκου. Η Αφροδίτη θα παίξει σε ένα δεύτερο επίπεδο.
   
  Π.χ. VI1980, αναφέρεις το παράδειγμα της δικής σου σχέσης, έχουσα Αφροδίτη στον Σκορπιό. Ο κυβερνήτης όμως του 7ου οίκου σου είναι ο Δίας στον Ζυγό σε σύνοδο με τον Κρόνο. Και η σχέση σου, όπως την περιγράφεις, ταιριάζει απόλυτα με αυτό που λέμε "ζυγίσια" σχέση με έντονο το κρόνιο στοιχείο, που έτσι κι αλλιώς περιλαμβάνει ο Ζυγός. Ο Δίας στον Ζυγό λοιπόν έχει και θα έχει τον πιο σημαντικό ρόλο στις σχέσεις σου.
   
  Δεν παύεις όμως να έχεις και μία Αφροδίτη στον Σκορπιό. Αυτή η Αφροδίτη, απόλυτα παραδομένη στον Άρη, δεν συμφωνεί με την ερωτική επιλογή που έχεις κάνει. Σε ένα δεύτερο επίπεδο πια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι, όταν ενεργοποιείται αυτή η Αφροδίτη, μπορεί να έχεις αμφιβολίες για την επιλογή σου αυτή ή κι αν δεν έχεις εσύ η ίδια, το περιβάλλον σου να σου δείχνει την αντίθεσή του προς αυτήν την σχέση. Σχόλια του τύπου: "Καλά, πώς μπορείτε και είστε μαζί μετά από 12 χρόνια; Δεν έχετε σκυλοβαρεθεί ο ένας τον άλλον; Ήσουν και 18 χρονών και πήγες και δεσμεύτηκες, χωρίς να γνωρίσεις άλλους ανθρώπους, να μάθεις τι πραγματικά θέλεις... Πώς είσαι τόσο σίγουρη ότι είσαι ερωτευμένη με αυτόν τον άνθρωπο όταν δεν έχεις μέτρο σύγκρισης; " Κι άλλα τέτοια. Δεν αποκλείεται μάλιστα και η ίδια η ζωή να σου προκαλέσει κάποια στιγμή παρόμοια διλήμματα, μέσω ενός τρίτου προσώπου π.χ. Η βάση σου όμως δεν είναι αυτή η Αφροδίτη, αλλά ο Δίας στον Ζυγό.
   
  xanthia14, καθώς η Αφροδίτη σου είναι στους Ιχθύς, βρίσκεται σε ζώδιο τριγώνου με τον Άρη στον Σκορπιό, επομένως δεν έχουμε να κάνουμε με κλασικό τετράγωνο, είναι πιο φιλική η σχέση τους. Επίσης, τρίγωνα και εξάγωνα με εξωκρόνιους πλανήτες, τα θεωρώ όψεις ήσσονος σημασίας
 • AriesLeo @ 14.10.2010 22:36
  Star,  μια απορία σχετικά με τη διαφορά "νοοτροπίας" Αφροδίτης και Άρη.
  Ενώ υποτίθεται πως οι δυο πλανήτες είναι διαφορετικοί κατ' αυτόν τον τρόπο (δλδ ο Άρης αντίθετα με την Αφροδίτη δεν ενδιαφέρεται για προσωπικότητα του Άλλου), τι συμβαίνει σε περίπτωση που βρίσκονται στον ίδιο οίκο;
   
  Έχοντας τον Άρη στην ακμή του 8ου (Υδροχόος) κι Αφροδίτη λίγο πιο πέρα - στο επόμενο ζώδιο κ όχι σε σύνοδο-,  προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω αν ένας από τους δύο "επικρατεί". Έχω αρχίσει να νομίζω ότι οι προτιμήσεις του ενός πλανήτη μπλοκάρουν τα θέλω του άλλου. Έτσι όταν ο Άρης θέλει πάθος, η Αφροδίτη απαιτεί δέσμευση και όταν η Αφροδίτη βλέπει προσωπικότητα, ο Άρης φαίνεται να έχει κάποια επιφανειακά/εμφανισιακά "στάνταρντς".
  Βλέποντας ότι ο Ουρανός (κυβερνήτης του 8ου) είναι στον 6ο, αναρωτιέμαι αν αυτό που με απασχολεί στην τελική είναι να τα βρω όλα σε 1 (μια κάποια εμμονή στην τελειότητα). Συμφιλιώνονται ποτέ ο Άρης κι η Αφροδίτη αν είναι έτσι;
 • kostasg89 @ 15.10.2010 06:31
  Star, ομολογουμένως μπερδέυτηκα λιγάκι με όσα προανέφερες! Είπες ότι για τις σχέσεις κυρίαρχο ρόλο παίζει ο άξονας 1ου/7ου και ο κυβερνητης του 7ου, αν δεν ειναι εκει η Αφροδιτη, αλλιως αυτη δευτερευοντως. Εχοντας Αφροδιτη σε συνοδο με Αρη στον 8ο οικο, αξονα 1ου/7ου τον αξονα Τοξοτη/Διδυμων, στον πρωτο οικο σε συνοδο τους Κρονο, Ποσειδωνα και Ουρανο στον Αιγωκερο και στον 7ο τους Δια και Ερμη σε συνοδο στους Διδυμους και τον Ηλιο στον Καρκινο, τι σημαινουν αυτα για τις σχεσεις και τα σχετικα, βασει οσων ανεφερθηκαν?
 • xanthia14 @ 15.10.2010 12:07
  Stargazer, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τα ξεδιαλύνω σιγά σιγά...
 • Stargazer @ 15.10.2010 18:56
  AriesLeo, καλό είναι να βγάλουμε τη δική μας ιδεολογία και τις προσωπικές μας αντιλήψεις από την αστρολογία. Δεν είπα εγώ ότι ο Άρης είναι επιφανειακός ή κρίνει τον άλλον από την εμφάνιση κλπ. Όταν λέω ότι δεν ενδιαφέρεται για την προσωπικότητα του άλλου δεν σημαίνει ότι δεν τη σέβεται. Ο Άρης λέει: "Έχεις εσύ την προσωπικότητά σου, έχω εγώ τη δική μου και πολύ καλά κάνουμε κι οι δυο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συγχωνευτούμε και να γίνουμε ένα. Εγώ στον κόσμο αυτό ήρθα για να μάθω εμένα, τι θέλω εγώ από τη ζωή, όχι τι θέλει ο κάθε τρίτος. Αν κάθε φορά προσαρμόζω την προσωπικότητά μου στα γούστα ενός τρίτου ανθρώπου, ζήτω που καήκαμε. Ποτέ δεν θα μάθω ποιες είναι οι δικές μου επιθυμίες. Ποτέ δεν θα είμαι αυτόνομος".
   
  Όπως εσύ λοιπόν θεωρείς ενδεχομένως τον Άρη επιφανειακό, ένας άλλος θα θεωρούσε την Αφροδίτη ευνουχιστική. Αυτή η ώθηση που δίνει για σχέσεις πάση θυσία, αυτή η σχεδόν καταναγκαστική εμμονή με τη συντροφικότητα που όταν φτάσει στα άκρα χρήζει ψυχολογικής υποστήριξης, στερεί από τον άνθρωπο ένα μεγάλο μερίδιο της ατομικότητάς του. Διότι, κάποια στιγμή αυτός ο άνθρωπος μπορεί να μείνει για διάφορους λόγους χωρίς σχέση στη ζωή του. Και τότε παθαίνει πανικό. Δεν μπορεί να σταθεί μόνος του, στα δυο του πόδια. Γιατί έχει μάθει να ζει με την εξάρτηση από τον "άλλον".
   
  Όσο για το πώς θα συμφιλιώσουμε τους πλανήτες μας... Δεν είμαι σίγουρος αν γίνεται πάντα ή αν πρέπει κιόλας να το κάνουμε αυτό Ο χάρτης μας θα μας δείξει αν δύο πλανήτες μας μπορούν να συνεργαστούν, μέσω των ζωδιακών τους θέσεων. Αλλά, μία Αφροδίτη στον Ταύρο δεν θα την συμφιλιώσεις ΠΟΤΕ με έναν Άρη στον Κριό. Εκείνο που μπορείς να κάνεις είναι ΕΣΥ να συμφιλιωθείς με την ιδέα ότι αυτοί οι δύο δεν θα συμφιλιωθούν ποτέ. Να συνειδητοποιήσεις δηλαδή ότι έχεις δύο πλευρές στο χαρακτήρα σου που βρίσκονται σε συνεχή σύγκρουση. Αν το κάνεις αυτό, τότε, όταν ξεκινάς μια σχέση, δεν θα τάζεις λαγούς με πετραχήλια. Δεν θα λες" Θα είμαστε μαζί για πάντα, θα παντρευτούμε και θα κάνουμε τέσσερα παιδιά, θα κάνουμε ταξίδια και θα γυρίσουμε όλον τον κόσμο μαζί κλπ" . Γιατί θα ξέρεις ότι έχεις έναν Άρη στον Κριό. Και θα λες: "ΣΗΜΕΡΑ σε λατρεύω, ΣΗΜΕΡΑ θέλω να κάνουμε τέσσερα παιδιά, ΣΗΜΕΡΑ θέλω να γυρίσουμε τον κόσμο μαζί, υπάρχει όμως και το αύριο. Και δεν μπορώ να σου υποσχεθώ ότι θα αισθάνομαι το ίδιο ΚΑΙ αύριο".  Κι έτσι τουλάχιστον δεν θα κοροϊδεύεις κανέναν.
 • Stargazer @ 15.10.2010 19:27
  kostas89, ας εφαρμόσουμε λοιπόν αυτά που λέω στον δικό σου χάρτη. Μην αρχίσει όμως τώρα ο καθένας σας να ζητάει διευκρινήσεις για τον δικό του χάρτη, ΟΚ;
   
  Λοιπόν... Αφήνουμε προς το παρόν την Αφροδίτη στην άκρη, καθώς δεν είναι κυβερνήτης του 7ου οίκου σου. Αυτός είναι ο Ερμής και ξεκινάμε από αυτόν. Ο Ερμής είναι στο σπίτι του και στο ζώδιό του. Μάλιστα, Είναι πολύ δυνατός λοιπόν. Αυτό μας λέει όμως ότι οι σχέσεις σου είναι δυνατές και μας λέει επίσης ότι οι σχέσεις σου είναι θαυμάσια εκεί που είναι και δεν είναι από θέσης τουλάχιστον διατεθειμένες να κάνουν βήματα προς τα σένα. Για να δούμε εσύ πού κολλάς σε όλο αυτό, θα κοιτάξουμε τον κυβερνήτη του 1ου και τι σχέση έχει με τον κυβερνήτη του 7ου. Αχα! Δίας επίσης στους Διδύμους σε σύνοδο με τον Ερμή αυτόν. Τι μας λέει αυτό; Οι σχέσεις σου θα κυνηγούν εσένα ή εσύ θα κυνηγάς τις σχέσεις σου; Το δεύτερο. Εσύ είσαι στο σπίτι τους. Αυτές θα κάθονται σε μια καρέκλα και θα τα περιμένουν όλα από εσένα. Αν λοιπόν θέλεις να πετύχεις τη δημιουργία της σχέσης, που το θέλεις, γιατί αλλιώς δεν θα βρισκόσουνα εκεί που βρίσκεσαι, εσύ είσαι αυτός που θα πρέπει να κάνεις τις περισσότερες υποχωρήσεις.
   
  Γεννήθηκες όμως μια περίοδο με Αφροδίτη στον Λέοντα, το κατεξοχήν ζώδιο του εγώ και μια δύσκολη θέση για την Αφροδίτη, και μάλιστα σε σύνοδο με τον Άρη, που την κάνει ακόμη περισσότερο "εγωίστρια" Και δεν το εννοώ αυτό με την κακή έννοια, έτσι; Εξήγησα πιο πριν τι εννοώ. Η δική μου εκτίμηση είναι η εξής: Επειδή η σύνοδος Αφροδίτης/Άρη είναι πιο αδύναμη από την σύνοδο Ερμή/Δία λόγω θέσης, το πιθανότερο είναι ότι τελικά θα τις κάνεις τις απαιτούμενες υποχωρήσεις. Θα καταπνίγεις τον εγωισμό σου, προκειμένου να "σώσεις" ή να δημιουργήσεις μια σχέση.
   
  Τα παραπάνω βέβαια ισχύουν χωρίς να λάβω υπόψη μου το ότι είσαι γεννημένος Νέα Σελήνη στον Καρκίνο, σε αντίθεση με Κρόνο/Ποσειδώνα στον Αιγόκερω! Τι να αφήσει και τι να πιάσει κανείς σε αυτόν τον χάρτη (lol)! Εστίασα στα σημεία που μας ενδιαφέρουν επί του παρόντος για να δώσω ένα παράδειγμα.
 • AriesLeo @ 15.10.2010 20:47
  Σ' ευχαριστώ για την απάντηση Stargazer,
   
  Όντως -αν και με Άρη στον Κριό δεν ξέρω πόσο διαφορετικά θα ήτανε- με τον  Άρη μου στον Υδροχόο κ εγώ τα ίδια λέω... δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια
 • Journey @ 15.10.2010 21:24
  @Stargazer προσπαθώ να ακολουθήσω το σκεπτικό σου βήμα βήμα αλλά δυστυχώς οι πλανήτες μου δεν κάνουν κάποια όψη που θα με βοηθούσε να φτιάξω το στόρυ- από κει να καταλάβεις οτι εγώ κι αυτόι ΔΕΝ τα πάμε καλά..
  Ο κυβερνήτης του 7ου οίκου μου είναι ο ερμής ο οποίος βρίσκεται στον 4ο οίκο μου ενώ στον 7ο μου βρίσκεται η αφροδίτη.
  Κυβερνήτης στον πρώτο μου οίκο είναι ο Δίας αλλά δυστυχώς πήγε και κάθησε στον 8ο μου κάνοντας τετράγωνο με τον άρη μου και τον ήλιο μου χωρίς κάτι άλλο αξιόλογο.
  Τι να υποθέσω? οτι οι σχέσεις μου είναι κάτι που ουσιαστικά δεν με αφορούν παρά αν μου προσφέρουν συναισθηματική ασφάλεια ή τέτοια μαθήματα που να ισχυροποιούν το συναισθηματικό μου προφίλ [ αφού πρώτα το κάνουν κιμά] και πως τελικά δεν πρόκειται να αποκοπώ ποτέ από όσα έχουν να κάνουν με την πιο προσωπική συναισθηματική μου βάση και θα είμαι με τις σχέσεις μου με τους άλλους παιδί του πάρτα και του όλα ενώ στο τέλος θα μένω χωρίς τίποτα?
 • Journey @ 15.10.2010 21:34
  Σημειώνω δε οτι εξαιρουμένης της αφροδίτης ο πρώτος και 7ος οίκος μου δεν έχουν κάτι άλλο..και ο Ερμής φρόντισε να έχει και μια στενή [ 0.87] σύνοδο με τον κρόνο..έτσι, για να μην αφήνω τπτ να πέσει κάτω..καρφίτσα..[ καλά με είπανε στριμμένη και αναίσθητη σήμερα..λολ]
 • kostasg89 @ 16.10.2010 04:03
  Σε ευχαριστω stargazer για την ανταποκριση! οντως οι υποχωρσεις στις σχεσεις μου στη ζωη μου εμφανιζονταν συχνα ως αναγκη για τη διατηρηση τους! Τα σκοινια σπανε αν τα τραβηξουν και οι 2! Οσο για τον υπολοιπο χαρτη ειναι οντως 3 λαλλουν και 2 χορευουν! :S
 • nanouli @ 16.10.2010 13:13
  stargazer, σε παρακαλώ απάντησε μου σε κάτι που θέλει διευκρίνιση..Σε σχέση με αυτά που έγραψες στον kostas89. Τυγχάνει να έχω ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια οικοθεσία και θα ήθελα να εξηγήσεις λιγουλάκι αυτο το ''οι σχέσεις σου είναι θαυμάσια εκεί που είναι κ δεν είναι διατεθειμένες να κάνουν βήματα προς τα εσένα''. Ειδικά αν λάβεις υπόψη οτι ο ερμής είναι πάνω στην ακμή του 7ου σε ακριβή αντίθεση με ωροσκόπο κ αδύναμη σύνοδο με δία, σημαίνει όπως είπες στον kostas89,οτι ποτέ σχέση δεν θα έρθει προς τα εμένα αλλά θα πρέπει ο,τι με ενδιαφέρει να το προσεγγίζω εγώ?Παρόλο που ο δίας θεωρείται τυχερή θέση στον 7ο? Σε παρακαλώ,ξέρω πως είπες οχι ατομικές διευκρινίσεις,απλά θα με βοηθούσε πολύ να το συγκεκριμενοποιήσεις λίγο ακόμα αυτό που είπες για να ξέρω πως να κινηθώ! plz!
 • Stargazer @ 16.10.2010 20:40
  Ξανά εδώ λοιπόν. Τι τό'θελα και απάντησα σε ερώτημα για την Αφροδίτη; Ιδού τα αποτελέσματα!
   
  Πάμε πάλι... Όταν έχουμε τον κυβερνήτη ενός οίκου μέσα στον οίκο αυτόν, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, τότε τα θέματα αυτού του οίκου θα λειτουργήσουν όπως αυτά επιθυμούν και σύμφωνα με τη φύση τους. Ως εδώ καλά. Πολλές φορές όμως αυτό δεν μας αρκεί. Θέλουμε επιπλέον ο πλανήτης αυτός να βρίσκεται σε φιλική σχέση και με κάποιους άλλους πλανήτες. Στον τομέα των σχέσεων π.χ. δεν μας ενδιαφέρει μόνο αυτές να είναι ευχαριστημένες, θέλουμε να ευχαριστηθούμε κι εμείς. Να αναφέρω ένα παράδειγμα, γιατί δεν μου αρέσει να φιλολογώ.
   
  Ας πούμε ότι ο άξονας 1ου/7ου βρίσκεται στα ζώδια Τοξότης/Δίδυμοι. Κυβερνήτης του 7ου επομένως ο Ερμής κι ο Ερμής μας βρίσκεται στους Διδύμους μέσα στον 7ο οίκο. Πάρα πολύ ωραία, θαυμάσια, θεσπέσια. Για να χρησιμοποιήσω κι ένα "χοντρό" παράδειγμα, θα λέγαμε ότι οι σχέσεις μου έχουν την εικόνα της Μόνικα Μπελούτσι. Ασφαλώς και δεν έχει να κάνει αυτό που λέω με την εξωτερική εμφάνιση, απλά χρησιμοποιώ αυτό το παράδειγμα για να συνεννοηθούμε. Εμένα όμως με ενδιαφέρει μόνο να έχω απέναντί μου τη Μόνικα Μπελούτσι; Ασφαλώς όχι. Αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να καταδεχτεί η Μόνικα να μου ρίξει μια ματιά, να με προσέξει. Τι να το κάνω αν η Μόνικα σήμερα είναι με τον Βενσάν Κασέλ κι αύριο με κάποιον άλλον; Με μένα θα είναι ποτέ;
   
  Επίσης, η Μόνικα, ακριβώς επειδή είναι η Μόνικα (Ερμής στους Διδύμους), έχει κάθε μέρα γύρω της 40 μνηστήρες. Αυτομάτως, δυσχεραίνει η δική μου θέση, που πρέπει να καταβάλω πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια από το συνηθισμένο για να της τραβήξω την προσοχή. Η Μόνικα είναι χορτασμένη από θαυμασμό και έρωτα, επομένως δεν πρόκειται να με κυνηγήσει αυτή, εγώ πρέπει να την κυνηγήσω. Τώρα, αν εγώ ως Δίας (κυβερνήτης του 1ου οίκου) βρίσκομαι ακριβώς απέναντι μέσα στο σπίτι της Μόνικα, στους Διδύμους, είμαι αναπόφευκτα σε αδύναμη θέση. Βρίσκομαι στο πιο "εχθρικό" για μένα ζώδιο, έχω χάσει δηλαδή τη δύναμή μου. Τι σημαίνει αυτό; Ναι, η Μόνικα με έχει προσέξει, ξέρει ότι υπάρχω, αλλά έχω κάνει τα πάντα για να το πετύχω αυτό. Έχω θυσιάσει τις ατομικές μου επιθυμίες, έχω συρθεί στα πόδια της, έχω κλάψει, την έχω παρακαλέσει και της είπα: "Αν δεν κάνεις σχέση μαζί μου, θα πεθάνω, στο λέω να το ξέρεις".
   
  Και πράγματι η Μόνικα κάνει σχέση μαζί μου. Επειδή όμως είναι ισχυρή, θέλει κι έναν ισχυρό άντρα δίπλα της. Μπορεί να είναι μαζί μου, αλλά δεν με εκτιμά. Της έχω τόσο απόλυτα παραδοθεί που ξέρει ότι μαζί μου δεν πρόκειται ποτέ να κάνει ισότιμη σχέση, γιατί εγώ θα ικανοποιώ κάθε της καπρίτσιο. Κι όσο κι αν την κολακεύει αυτό, στο βάθος ξέρει ότι δίπλα της θέλει έναν άντρα με δική του προσωπικότητα κι όχι ένα σκυλάκι να την ακολουθεί κατά πόδας. Πιθανότατα λοιπόν, με έχει για καβάτζα και μόλις βρει κάτι καλύτερο, θα μου δώσει μια κλωτσιά κι από δω παν κι οι άλλοι. 
   
  Το πρόβλημα λοιπόν με το παραπάνω παράδειγμα είναι ότι εγώ πιθανότατα θα κάνω πολύ περισσότερες θυσίες από όσες πρέπει, προκειμένου να σιγουρευτώ ότι η Μόνικα θα παραμείνει μαζί μου και δεν θα αναζητήσει άλλη αγκαλιά. Μπορεί η Μόνικα να γυρίσει και να μου πει: "Πάμε ένα ταξιδάκι στην Κίνα; Από μικρή ήθελα να περπατήσω στο Σινικό τείχος!" Θα πρέπει να βρω το κουράγιο να της πω: "Κάτσε ρε συ Μόνικα, ποιο Σινικό τείχος, 592 ευρώ το μήνα βγάζω, εδώ δεν μου φτάνουν για τσιγάρα!" Θα το πω όμως ή θα τρέξω να ληστέψω καμιά τράπεζα για να μη χαλάσω το χατίρι της Μόνικα;
   
  Το ιδανικό λοιπόν θα ήταν οι δύο αυτοί κυβερνήτες να βρίσκονται σε φιλική σχέση και κανείς τους να μην είναι σε ιδιαίτερη αδυναμία. Και να μπορούν να συνεννοηθούν και οι υποχωρήσεις να είναι αμοιβαίες. Να σχηματίζουν αρμονική όψη ή να είναι σε ζώδια φιλικά μεταξύ τους π.χ. Το ιδανικό βέβαια, δεν το συναντάς συχνά, οπότε δεν υπάρχει λόγος στενοχώριας. Στους τομείς που μας ενδιαφέρουν, όλοι, λίγο-πολύ, κάτι κουτσοκαταφέρνουμε.
   
  Τώρα, αν υπάρχει κάποιος πλανήτης μέσα στον 7ο οίκο, αυτός θα βοηθήσει ή θα δυσχεράνει τον τομέα των σχέσεων. Ένας Άρης εκεί π.χ. θα μπορούσε να είναι και μία ένδειξη διαζυγίου, ως ο φυσικός κυβερνήτης αυτού. Κυρίως όμως θα κοιτάξουμε ποιους οίκους κυβερνά.
   
  Εσύ Journey, έχεις εκεί την Αφροδίτη και εκ πρώτης όψεως δεν είναι καθόλου άσχημο αυτό. Ο φυσικός κυβερνήτης των σχέσεων στον οίκο των σχέσεων. Στον χάρτη σου όμως κυβερνά και τον 6ο οίκο και κουβαλάει κάτι από την "αρρώστια" του οίκου αυτού στον 7ο. Δηλαδή, καλό μεν, αλλά... Αν ήταν μόνο αυτό, δεν θα είχαμε πρόβλημα. Ως Δίας στον Καρκίνο φαίνεται να είσαι ένα άτομο που ζητάς πολλά, αλλά είσαι και σε θέση να δώσεις πολλά. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο αυτό φαίνεται στους άλλους, αφενός μεν λόγω 8ου, αφετέρου δε λόγω του ότι αυτός ο Δίας δεν φαίνεται να βρίσκει και ιδιαίτερη στήριξη από τους άλλους πλανήτες. Από την άλλη, "οι άλλοι", που εδώ συμβολίζονται από τη σύνοδο Ερμή/Κρόνου στον Κριό, πόσο είναι σε θέση να καταλάβουν έναν Δία στον Καρκίνο;
 • Journey @ 16.10.2010 21:00
  @ Stargazer, εισαι σούπερ ..
  Αυτό το λέω και για την απάντησή σου αλλά προπαντός επειδή οι προηγούμενες αναλύσεις σου με βοήθησαν να αρχίσω - αδέξια βέβαια- την προσπάθεια για κάποια δικιά μου.
  Βλέπω οτι το πήγα καλά ως ένα σημείο - αν και ψιλοπαραπάτησα κάπως.
  Με κάνεις όμως ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί άρχισα να βρίσκω μια μικρή άκρη στο κουβάρι.
  * το ξέρω οτι δεν φαίνομαι ως ένα ιδιαίτερο κελεπούρι στους άντρες γιατί είμαι και στρίντζω και πολλά άλλα που ίσως τα φανερώνουν κάποια σημεία στο χάρτη μου.
  Στο τελικό σου ερώτημα θα απαντούσα δειλά οτι κάποιος που δείχνει να με καταλαβαίνει [ ω ναι τον δύστυχο] έχει 1ο στους ΙΙμους και 7ο στον τοξότη [ ] με μια σύνοδο Ερμή/Κρόνου νάαα με το συμπάθειο στο δεύτερό του και το Δία του στον 11ο να κάνει κάποια τετραγωνάκια και αντίθεση με σελήνη του.
  Δεν το ρωτάω για συναστρία [ μετά από τόσα χρόνια που παραγνωριζόμαστε δεν είναι το ζητούμενό μου]
  αλλά το αναφέρω για να δω αν αρχίζω να το έχω
  Αρχίζω?
 • Journey @ 16.10.2010 21:03
  [ όπου δεύτερος του ταλαίπωρου, καρκίνος]
 • archive @ 16.10.2010 21:11
  Εκπληκτικό άρθρο!!
  Για να δουμε αν κατάλαβα :
  ωροσκόπος ιχθύς- κυβερνητης ποσειδώνας στον 9 στον τοξότη
  dc παρθενος- κυβερνητης ερμής στον 9 στον τοξότη, σε συνοδο με ποσειδώνα!
  Ααααα   ετσι εξηγούνται όοολα. Μα ολα.
   
 • Journey @ 16.10.2010 21:25
  @  archive  o 7oς σου είναι στον καρκίνο?  η σελήνη σου που είναι?
  [ το όοοοολα κάτι μου λέει οτι έχει σχέση με εξωτερικά ]
 • Σκορπιός 11/11 @ 16.10.2010 21:46
  Γεια σας,  διαβάζω τους προβληματισμούς σας εδώ και πολύ καιρό. Μέσα από τις δικές σας απορίες λύνονται και πολλές δικές μου. Έχω κι εγώ Αφροδίτη στο Σκορπιό και άλλους 4 πλανήτες εκεί, παιδεύτηκα αρκετά τα τελευταία χρόνια αλλά από την άλλη έμαθα και πόσο δυνατή είμαι και τα κατάφερα με επιμονή. θέλω να σας ευχαριστήσω και περιμένω εναγωνίως καινούρια άρθρα και νέες πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε τον εσώτερο εαυτό μας..... αν τα καταφέρουμε..... ίσως.....
 • Stargazer @ 16.10.2010 22:13
  aniaania, ποτέ σε έναν αστρολογικό χάρτη δεν κοιτάζουμε κάτι μεμονωμένα, γι'αυτό μίλησα για ένδειξη. Όχι, δεν έχουν πάρει διαζύγιο όλοι οι παντρεμένοι με Άρη στον 7ο. Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα, θα ήταν η δουλειά μας πολύ ευκολότερη.
 • nanouli @ 16.10.2010 22:21
  stargazer, να'σαι καλά που μπαίνεις στον κόπο κ απαντάς! Ακόμα όμως το αρχάριο μυαλό μ προσπαθεί να κατανοήσει αυτό που δίνεις σαν διευκρίνηση. Η ''Μόνικα Μπελούτσι'' αντιπροσωπεύει την δυνητική σχέση η οποία απο θέση κ ζώδιο είναι πολύ δυνατή λες. Αλλά μπορεί καν να μην ασχολείται μαζί μ. Ομως αφού ο χάρτης που εξετάζω είναι ο δικός μου κ αρα αναφέρεται στη δική μ σφαίρα ζωής,δεν θα έπρεπε αυτά που λέει ο τομέας 7ος να είναι οι δεδομένες κ εν δυνάμει σχέσεις που ήρθαν κ θα έρθουν?γιατί έτσι όπως αναλύονται είναι σαν να μην έχουν κ πολλή θέληση να μπουν στην ΔΙΚΗ μ ζωη κ ας είναι στον ΔΙΚΟ μ χάρτη? Είναι κατά κάποιο τρόπο δηλαδή προχαραγμένη η πορεία που θα παίρνουν οι εκάστοτε σχέσεις ζωής μ?Που μπορεί όπως επίσης λες αν κ τέλειες σε υπόσταση να μην υπάρξουν καν στη ζωή μ γιατί δεν τις πολυκαίει?Αυτό δεν καταλαβαίνω,συγχώρα με κ δεν βοηθάει κ η σύνοδος μ ερμή/δία στους διδύμους γμτ! Τέλος,ο ήλιος μ που βρίσκεται στον 7ο επίσης αλλά σε καρκίνο βοηθάει ή το αντίθετο την κατάσταση που περιγράψαμε? Σε ευχαριστώ,ξέρω οτι σε κούρασα!σορυυυυ (σημειοτεον,ερμής κ διας εκτός απο την μεταξύ τους αδύναμη σύνοδο δεν κάνουν όψεις με άλλους πλανήτες έλεος)
 • Journey @ 16.10.2010 22:27
  παιδια, με αφορμη τα του αρη που γραφει η aniaania θα πω ένα άλλο παράδειγμα.
  όπως έχω ήδη γράψει - και βλέπω γράψανε και άλλοι, ο 7ος οίκος μου ειναι στους ΙΙμους και με μια πρώτη ματιά θεωρητικά έχω τάσεις για 2 γάμους.
  αν και είμαι ψιλο[χοντρο]μεγαλούτσικη δεν έχω παντρευτει ουτε μια και το παω πολυ απροθυμα και με αυτόν που εγραψα οτι εχω μια σχεση κατανοησης- επιτελους μετα απο πολλα..
  - επομένως, αυτα τα τύπου τσιτατου θα ηταν καλο να μην μας παγιδευουν και δημιουργουν ειδους εμμονων
   
 • Journey @ 16.10.2010 22:49
  nora που ειναι ο ουρανός  στο χάρτη σου?
  πάρε πατριτούρα τα βήματα του stargazer και λίγο ή πολύ θα βγάλεις
 • Journey @ 16.10.2010 22:51
  aniaania ποσο μεγαλυτερη εισαι απο 18-21? το πολύ πολύ να είσαι 21..ηρεμησε ..όλη μας η προοπτικη στη ζωη μας δεν ειναι ο γαμος μας - και αν ητανε να παντρευτω θα παντρευομουνα 4-5 σαν τη μαγισσα της σμυρνης να ησυχασω κι εγω και αυτοί..οχουυυυ
 • Journey @ 16.10.2010 23:00
  Άρη σοτν 7ο έχει ο μπαμπάς μου και δεν χώρισε. εντάξει τώρα?
 • Journey @ 16.10.2010 23:27
  ααχ να σαι καλα...και ο μπαμπας μου μ αγαπαει παρολο που ειναι σκορπιος κακουργος με αρη στον 7ο
 • Stargazer @ 16.10.2010 23:30
  nanouli: Ναι, όλος ο χάρτης είναι δικός μας, οπότε δικός σου είναι και ο Ερμής στους Διδύμους. Όμως ο χάρτης μας χωρίζεται σε δύο μέρη, το ανατολικό (10ος, 11ος...3ος), η μεριά του ωροσκόπου, όπου οι εμπειρίες μας είναι αποτέλεσμα κυρίως δικής μας δράσης και το δυτικό (9ος, 8ος... 4ος), η μεριά του 7ου οίκου, όπου οι εμπειρίες μας προέρχονται κυρίως μέσω των άλλων. Ναι μεν είναι δικός σου ο Ερμής, αλλά για να βιώσεις αυτόν τον Ερμή, χρειάζεσαι τους άλλους.
   
  aniaania: Ο Κρόνος στον Ζυγό έχει εν γένει καλή συμπεριφορά, καθώς βρίσκεται στο ζώδιο της έξαρσής του. Απλά, ο Κρόνος και ο Άρης έχουν αποκτήσει κακή φήμη, γιατί η δράση τους δεν είναι ευχάριστη. Μπορεί να είναι χρήσιμη και ωφέλιμη, ευχάριστη όμως δεν είναι. Ο Άρης π.χ. κυβερνάει και τις εγχειρήσεις. Όσο απαραίτητη και για το καλό μου μπορεί να είναι μια εγχείρηση, δεν πρόκειται να χοροπηδήσω κιόλας από τη χαρά μου. 
   
  Τώρα, επειδή τέθηκαν και άλλα ερωτήματα που σηκώνουν ολόκληρη συζήτηση και παραπέμπουν την κουβέντα αλλού, να πω μόνο τούτο. Ας υποθέσουμε, που δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα, ότι πάντοτε ο Άρης στον 7ο σήμαινε διαζύγιο. Το να λέω, πω πω, τι καταστροφή, δεν οδηγεί πουθενά. Γιατί δεν είμαι σε θέση ως άνθρωπος με πεπερασμένες ικανότητες να κρίνω αυτή τη θέση. Δεν μου αρέσει να μπλέκω τη μεταφυσική με την αστρολογία, αλλά θα κάνω μια εξαίρεση αυτή τη φορά. Ας πούμε ότι είμαι ένας άνθρωπος με 100 προηγούμενες ζωές και στις 80 από αυτές, άφηνα τις σχέσεις μου να με καταπιέζουν και πάντοτε ακολουθούσα τη θέληση των άλλων. Αυτή τη φορά, με τον Άρη στον 7ο, πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να μάθω να χωρίζω.  Πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να μάθω να σέβομαι τον εαυτό μου και τα θέλω του. Επομένως, το γιατί έχουμε αυτές τις θέσεις που έχουμε δεν το ξέρουμε. Εντάξει, δεν θα σταματήσουμε ποτέ ίσως την κλάψα, κι εγώ έχω κάποιες θέσεις που μου δημιούργησαν προβλήματα και εξακολουθώ να λέω κάποιες φορές "Γιατί Θεέ μου;" Όμως μετά την ενασχόλησή μου με την αστρολογία και μαθαίνοντας σιγά σιγά να εκτιμώ τη λογική της, αν μου δινόταν η δυνατότητα να αλλάξω αυτές τις θέσεις, σήμερα δεν νομίζω ότι θα το έκανα.
 • Journey @ 16.10.2010 23:45
  nora, ένα έχω να σου πω : είμαστε συνομίληκες !!
  με τις υγείες μας.
  τώρα περί σχέσεων..
  ο κυβερνήτης του 7ου οίκου σου είναι στον υδροχόο [ καλά το λέω ή μπας και βγαίνει στο 2ο?] και θα ήτανε καλό να τσεκάρεις τι κάνει και με ποιους πλανήτες, και βασικά με τον κυβερνήτη του 1ου σου που ειναι στο 8ο [??] ρωτάω, δεν ξέρω..και μάλλον , αν ο ουρανός σου ειναι στον 8ο, δεν κάνει και τίποτα..όπως λέει και ο σταργκέιζερ δεν υποστηρίζεται από πλανήτες..
  [δεν ξέρω πόσο εύκολα μπορείς να χαράξεις όρια μεταξύ εσου και των άλλων..μήπως ένα βασικό σου θέμα είναι μια αοριστία σ αυτα..λέω εγώ σαββατιατικα..]
 • valiaadion @ 16.10.2010 23:53
  εγω παλιδεν ξερω τι παιζεται με το χαρτη μου αλλα αυτη η αναδρομη αφροδιτη εχει τοσο μα τοσο ακριβη εφαρμογη των ιδιοτητων της στις σχεσεις μου που ειναι να τρελλαινεσαι...μονο αυτο το δεν τελειωνει μια σχεση με αναδρομηαφροδιτη με μπερδευει...
 • Journey @ 17.10.2010 00:10
  θα μπορούσα να προσυπογράψω τα περισσότερα ε κτω οποίων λες ή υπαινίσσεσαι
  άρα, κατα την υποκειμενικότατη και ταπειή μου γνώμη, ναι, εισαι σε καλό δρόμο..
  το θέμα μου ειναι κάποιες φορές που βγάζει αυτός ο δρόμος αλλά με πιάνει μια τοξοτίσια διάθεση να θυμάμαι τη ματαιότητα- και ξαναξεκινάω
 • nanouli @ 17.10.2010 14:35
  stargazer, ευχαριστώ κ πάλι,ήταν αρκετά κατανοητό το τελευταίο που μ είπες περί ανατολικού κ δυτικού μέρους..εξηγούνται πολλά ετσι. μπορεί κάποιος απο τους αγαπητούς αυτού του θέματος να μ απαντήσει αν ξέρει, αν ο ήλιος μ στον 7ο βοηθάει την κατάσταση που δημιουργεί αυτο το ερμής/δίας στον χάρτη μ?
 • didifish @ 19.10.2010 12:57
  Aniaania mou yparhoun kai poly heirotera opos: ploytonas kai ouranos ston 7o sto Zigo (kai ara kivernitis kronos-sosta? mia ora ekana na ta katalavo htes!!!) kai kronos sto zigo aytin tin epohi ara haireta mou kai vrase rizi. Episis, enas oraiotatos aris kai oroscopos stous ixtheis se syndiasmo dinamiti me mia aytokatastrofiki kai mazoha selini sto skorpio, ston opoio i Afroditi einai anadromi aytin tin epohi.. Tora eytyhos poy eimai toso asheti poy den ksero ti alloi tromeroi sindiasmoi paizoun me ta tetragona ktl metaksi tous. Pantos to eho empedosei 4 hronia tora oti oloi me varane alipita me kerasaki ton teleyatiaio mina. To mono parigoro einai to zodio tvn didimon enas ilios poy paleyei o kaimenos na fotisei tosa hronia mesa se olo ayto to hamo. Stargazer den nomizo na eheis dei polla toso zorika oroscopia se sheseis....

έχουν γενέθλια 238 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...